idealan biznis stajling

Više ih ne nose samo Francuskinje: Chic prsluci postaju ključan jesenski komad

22.08.2023 u 16:08

Bionic
Reading

Prsluke sve češće viđamo u stajlinzima trendseterica i novim kolekcijama najpoželjnijih brendova te postaje sasvim jasno da ih više nećemo uočavati samo na pariškim ulicama

Chic Francuskinje odavno su upoznate s modnom vrijednosti prsluka i nose ih u street style kombinacijama iznad košulje, ispod sakoa ili čak na golu kožu - kao samodostatan odjevni predmet.

No ovaj elegantan komad zavrijedio je znatno veću pozornost modnog svijeta te najesen možemo očekivati njegov ogroman rast popularnosti!

Nema sumnje da će izgledati efektno u raznim kombinacijama ulične mode, no prsluk je i savršen komad za stiliziranje dojmljivih i sofisticiranih biznis outfita, kojima će udahnuti novi život svojim pomalo robusnim, a toliko chic izgledom.

Isto tako, velika prednost je to što je riječ o komadu koji ćete lako nositi iznova i iznova jer je vrlo svestran te se jednostavno uklapa u kombinacije s klasičnim sakoom, krojenim hlačama, suknjama ili, kao što nam Francuskinje i manekenke pokazuju, kao komad koji se efektno može nositi na golu kožu.

Ovaj trend rođen je 90-ih godina, a eksplodirao je početkom 2000-ih, kada se nosio uz minice i bermude te preko majice bez rukava koja se nazirala na dekolteu, a ponajveću zaslugu za novi povratak među najpoželjnije komade duguje upravo opčinjenosti stilom Y2K.

Kada je riječ o stiliziranju, Fendi je na predstavljanju nove kolekcije pokazao inspirativan primjer nošenja raskopčanog bijelog prsluka s blejzerom bez rukava i kožnom suknjom te efektan traper model koji odiše originalnim stilom.

Pregršt inspiracije donose i trendseterice jer ga nose i u ležernijim varijantama, s trapericama ili suknjama te obogaćenima robusnim sakoima, bajkerskim ili traper jaknama, kao i u šarmantnim kombinacijama uz košulje s ravnim ili puf rukavima.

Za kraj, njegovu popularnost potvrđuju i omiljeni high street brendovi te ga sve češće uključuju u svoju ponudu, bilo kao zaseban komad, bilo kao dio outfita sa suknjom, kao što je učinila Zara, uparivši ga s elegantnom maksi suknjom.