Maslac je jedna od najboljih namirnica koju uvijek imamo kod kuće i ako ništa drugo, primamljivo će se rastopiti na toploj kriški kruha. Osim toga nezaobilazan je dio mnogih slastica ili jela, samo ako znate kako ga pravilno koristiti
U mnogim receptima preporučuje se da maslac bude na sobnoj temperaturi prije kuhanja, a ako ste ga zaboravili prethodno izvaditi iz hladnjaka, probajte ovaj trik Huffington Posta. Zagrijte vodu u zdjelici u mikrovalnoj pećnici, izbacite vodu i toplom zdjelom poklopite komad maslaca pa će se brže otopiti. Trik za koji vjerojatno znate jest onaj da ga odmah narežete na manje komade pa će prije postići sobnu temperaturu.
Također, mnogi nisu sigurni kada je maslac dostigao sobnu temperaturu. Stručnjaci kažu da jedan duguljasti komad maslaca neće puknuti ako ga počnete lagano savijati, a ako pukne, znači da još nije dosegao sobnu temperaturu.
A kada vam trebaju hladni komadići maslaca za razne hrskave korice na ukusnim kolačima, možete ga uzeti ravno iz hladnjaka, naribati i odmah iskoristiti.
Ako ste ga predugo držali na kuhinjskom pultu i žao vam je da višak propadne, stavite ga u zdjelu, a zatim je uronite u drugu posudu s ledenom vodom kako bi se što prije stisnuo.