jesenska sezona

Zaboravite na skinny modele i niski struk: Ovo su najtraženije traperice ove sezone

29.09.2024 u 15:54

Bionic
Reading

Nova sezona donosi i nove traper trendove. Trendovi se okreću za 180 stupnjeva po pitanju traperica, a tri modela bit će posebno veliki hit dok druga tri možemo ostaviti na dnu ormara. Uz to, tri trendi modela traperica koji se posebno ističu ove sezone odličan su i laskav izbor za one starije od 50 – savršeni prikrivaju problematična područja te djeluju elegantno i stilski dotjerano

Početkom nove sezone jesen/zima vidljivo je kako su traperice ponovno osmišljene s novim siluetama i detaljima, a u fokus se vraćaju modeli koje smo gotovo već izbacili iz ormara.

Jedan od najvećih trendova obilježava povratak traperica širokih nogavica i visokog struka. Inspirirana modom 70-ih, ova silueta nudi savršen spoj udobnosti i stila. Uz to, ovaj model predstavlja jedni su od najlaskavijih za žene starije od 50 godina, piše InStyle.

Izvor: Profimedia / Autor: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Bertrand Gilles/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Uz njih, traperice s rubovima, bilo klasične ili u XXL verziji, bit će apsolutni protagonisti jesenskih lookova. Daju moderan i originalan štih te su savršena alternativa za one koji žele otići korak dalje od klasike. No, bez sumnje, ono što privlači daleko najviše pažnje je povratak patchworka kao izravnog utjecaja popularnog boho stila koji vlada ovom sezonom.

A što se tiče traperica koje ove jeseni nisu baš u trendu su skinny traperice koje iz sezone u sezonu gube na poželjnosti. Kao ni traperice niskog struka koje su savršene za vizualno smanjenje stražnjice, ali ne mogu su pohvaliti udobnošću nošenja.

Tri modela traperica koja će vladati ove zime

Traperice u stilu 70-ih

Ove trapke ostaju snažno prisutne u garderobi trendseterica. A popularnost djelomično duguju procvatu vintage mode i retro stila. Modeli u stilu 70-ih svakoj kombinaciji daju karakter i originalnost. A tu je i vrlo laskav efekt – izduljuju figuru i lijepo je oblikuju postižući najbolji stilski efekt.

Traperice s rubom

Ovaj stil traperica karakterizira presavijeni rub na dnu nogavica, koji može varirati od malog suptilnog ruba do šireg, istaknutijeg. Ključno je kombinirati ih s cipelama poput gležnjača ili čizama s osjetnom petom, kako bi se postigao efekt vizualno duljih nogu.

Patchwork traperice

Ovo su odvažnije i kreativnije traperice koje se ističu svojim dizajnom od različitih spojenih komada tkanine, koji mogu biti različitih boja, tekstura ili čak materijala. Model je pod utjecajem boemskog stila koji je u veliki hit ove jeseni te svakoj kombinaciji daje jedinstven dašak osobnosti. Najbolje ih je kombinirati s jednostavnijim i suptilnijim odjevnim komadima.

Tri modela traperice koji nisi 'in' ove sezone

Traperice niskog struka

Ovaj model može biti problematičan jer ima tendenciju naglašavanja područja trbuha te nerijetko nije baš najudobniji ni za sjedenje ni za kretanje. Osim toga, traperice niskog struka imaju tendenciju stvaranja efekta skraćivanja nogu, što ne laska onima koji traže stiliziraniji i vizualno izduženiji izgled.

Izuzetno uske skinny traperice

Iako uske traperice mogu biti laskava opcija za mnoge žene, one koje su iznimno uske možda neće biti najbolji izbor nakon 50. godine. Obično su neudobne i, u nekim slučajevima, naglašavaju područja koja želite sakriti, poput bokova ili bedara. Odabir opuštenijeg ili ravnog kroja obično je udobnija i elegantnija opcija.

Poderane traperice

Iako su traperice s otrcanim detaljima možda trend, one s previše poderanih dijelova nisu najprikladnija opcija za zrele žene. Ovi detalji mogu umanjiti eleganciju i, u nekim slučajevima, dati pretjerano ležeran izgled koji nije uvijek idealan. Umjesto toga, odaberite traperice s suptilnijim završecima ili uglađenijeg izgleda.