Ovaj zeleni recept sretno spaja kontinent i Dalmaciju, dalmatinsku blitvu sa zagrebačkim klasikom - President Zagrebačkim sirom
Sastojci:
500 g blitve
4 jaja
120 ml vode
vezica peršina
vezica mladog vlasca
40 g mladog luka
280 g brašna
300 ml mlijeka Dukat
malo soli
malo maslinovog ulja
375 g President Zagrebačkog sira
200 g kiselog vrhnja Brzo & Fino
100 g mozzarelle Galbani
Priprema:
Blitvu operemo i odvojimo listove od stabljika. U multipraktik stavimo 150 g listova blitve, tri jaja, nasjeckani peršin, žlicu nasjeckanog vlasca, mladi luk, brašno, Dukatovo mlijeko i vodu te dodamo žličicu soli i žlicu maslinova ulja. Miješamo dok ne dobijemo jednoličnu zelenu smjesu koja po konzistenciji treba biti ista kao smjesa za obične palačinke.
Ostavimo je da odstoji 15 minuta te pečemo u tavi za palačinke premazanoj s malo maslinova ulja.
Nasjeckamo ostatak blitve, posolimo i izmiješamo s President Zagrebačkim sirom i jednim jajetom.
Ispečene palačinke napunimo smjesom sira i blitve te posložimo u pleh za pečenje, premažemo kiselim vrhnjem Brzo & Fino i natrganom mozzarellom Galbani te zapečemo 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C.
Za više recepata: http://www.dukat.hr/hr/magazin/knjiga-recepata