Ovo jelo može biti ukusan brzi zalogaj, a možete ga poslužiti i kao fino predjelo. A možda ga je najslađe jesti u one kasne noćne sate kada vam treba nešto slano, ali ne želite baš ponovo večerati... Sigurno je zdravije od čipsa ili sličnih grickalica, ali i pikantnije, zato pazite!
Potrebni sastojci:
1 svježi kruh (francuz ili talijan)
250 g maslaca
1 žličica peršina
1/2 žličice vlasca
1/2 žličice mljevene čili papričice
4 režnja češnjaka
sol
Priprema:
Maslac omekšamo na sobnoj temperaturi, premjestimo ga u zdjelu za miješanje te dobro izradimo vilicom.
Zatim dodamo začine, protisnuti češnjak, sol i sve zajedno još jednom dobro promiješamo.
Svježe izrezane kriške kruha ili peciva premažemo začinjenim maslacem te složimo na rešetku na kojoj ćemo ih peći u pećnici.
Rešetku s namazanim kriškama kruha ili peciva stavimo u hladnu pećnicu i pažljivo pečemo pod gornjim grijačem na najvišoj temperaturi dok lagano ne porumene.
Ako pečemo više porcija zaredom, vrata pećnice kod daljnjeg pečenja ostavljamo otvorena da se kruh u zatvorenoj pećnici ne bi sušio.
Recept je preuzet sa stranice www.crochef.com.