U zagrebačkoj Kustošiji prije desetak dana je otvoren prvi bugarski restoran 'Mehana', piše Večernji list
Ako ste za sać na rodopski, stomna kabap ili bugarsku kavarmu, nema vam druge nego da skočite do Kustošije, gdje je prije desetak dana otvoren prvi bugarski restoran u Zagrebu, Mehana
Da bi hrana bila autentičnija, odnosno maksimalno bugarska, glavni kuhar sastojke doprema upravo iz te zemlje. 'Namirnice poput mesa i povrća nabavljaju se ovdje, a po začine kuhar, koji je Bugarin, odlazi u svoju zemlju kako bi hrana bila što autentičnija', objasnio jedan od vlasnika restorana Boni Josifov za Večernji list
Cijeli restoran, čije ime mehana znači taverna, uređen je u bugarskom stilu, u kamenu i drvu sa specifičnim suvenirima i narodnim nošnjama. Osim specifičnih jela s istoka, restoran nudi i uobičajenu hranu, no pravi hit je upravo sać po rodopski.
'Sać po rodopski, koji je zapravo dinstana piletina s lukom, paprikom, porilukom i peršinom s preljevom od kiselog mlijeka, jaja i sira, najviše se svidio gostima', dodao je Josifov.
Cijene bugarskih jela kreću se od 35 do 40 kuna, a uz dobru klopu srijedom, petkom i subotom posjetitelji mogu uživati i u živoj glazbu.