Novo trendy mjesto u gradu - Otvorena Kroštula
Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo
Novo trendy mjesto u gradu - Otvorena Kroštula
Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo
Ljubitelji zdravog i ukusnog zalogaja dobili su svoje mjesto za užitak u samom centru Zagreba. Zalogajnica Kroštula, smještena na Cvjetnom trgu, otvorena je za sve koji žele okusiti kvalitetne namirnice i znaju uživati u ljepoti trenutka
Po mnogočemu posebna i različita od sličnih ugostiteljskih objekata, Kroštula nudi isključivo domaće i rukom spravljene proizvode te osim zdravih doručaka, sendviča, mueslija i slastica, nudi i hladne plate za večernji užitak te bezglutenske proizvode, kao i one prilagođene vegetarijanskoj i veganskoj prehrani. Osim na hranu, naglasak je stavljen i na promoviranje laganog stila života, uživanja u trenutku i opuštanje od vreve i gužve.
Kroštula je nastala kao obiteljska pekarnica koja posluje već 15 godina na području Dalmacije. Među domaćim stanovnicima i turistima postala je prepoznatljiva zahvaljujući tradicionalnim proizvodima prilagođenim modernim izazovima.
'Otvorenjem Kroštule u Zagrebu željeli smo se odmaknuti od koncepta pekarnice i ponuditi gostima novo mjesto na kojem se mogu opustiti i uživati u domaćim i zdravim zalogajima, prepustiti se trenutku i barem na nekoliko trenutaka odahnuti od gužve i vreve', riječi su Karla Vulina, vlasnika Kroštule.
Slastice, kolači, muesliji, zdravi doručak, prirodne namirnice, torte, drniški pršut, domaći kruh, bezglutenski obroci i domaći kruh, tek su dio Kroštuline ponude – svakog dana niču nove ideje kako što bolje upotpuniti ponudu pa su tako u planu i hladne salate i smoothieji.
Iz Kroštule kažu kako su posebno ponosni i na svoj domaći kruh, jednostavno nazvan KRUH. koji se pripravlja isključivo od brašna, vode, soli i kvasca bez dodatka ikakvih aditiva i čija priprema traje i do dva dana kako bi se polaganom fermentacijom dobio najbolji okus i sačuvala kvaliteta.
U ponudi možete naći i Granole, domaće hrskave mueslije, sastavljene samo od zobenih pahuljica, badema, lješnjaka, bundevinih i suncokretovih sjemenki s dodacima sezonskog voća poput borovnica, malina, jagoda ili kivija, a odlučiti se možete i za kuhano jaje, prema želji meko ili tvrdo, uz tanjurić sa šunkom, sirom, domaćim džemom i Kroštulinim domaćim kruhom, takozvani radnički doručak.
Ljubitelji slatkog mogu uživati u domaćim kroasanima spravljenim isključivo s maslacem (bez margarina) uz koje se može naručiti i namaz po želji poput domaćeg džema ili Nutelle. Tu su i sendviči koji se slažu isključivo od kvalitetnih sastojaka poput drniškog pršuta, domaće divljači ili talijanske mortadelle. Vegetarijanci i vegani također mogu uživati u sendvičima od tune ili avokada.
U asortiman su uključeni i Katini proizvodi bez glutena te Majin kruh od divljeg kvasca koji se savršeno uklapaju u načelo vrhunske kvalitete Kroštulinih proizvoda.
Za sve ljubitelje noćnog života i ugodnih večernjih razgovora uz kapljicu vina i pokoji zalogaj tu su plate servirane s drniškim pršutom, domaćim sirem, mesom divljači i dalmatinskim inćunima.