Topla, ukusna juha savršeno je jelo za prohladne jesenske dane. Ovaj super hranjiv recept brzo će vas ukusno zagrijati
Juhe su sjajan način da bez puno kuhanja i kompliciranja na stolu imate zdrav i ukusan obrok. Osim toga, mogućnosti kombiniranja u doista brojne. Ovog puta uživajte u okusu i mirisu povrtne juhe koja pršti energijom, aromama i zdravljem.
Potrebni sastojci:
- 150 g bundeve
- 200 g listova blitve plus stabljike
- 200 g kuhane leće
- 1 vlasac
- 1 l povrtnog temeljca
- 1 svježi đumbir
- Prstohvat kurkume
- Maslinovo ulje
- Sol
- Papar
Priprema:
Bundevu ogulite i spiralizatorom narezati na tanke trakice.
Listove blitve nasjeckajte na jako sitne trakice, a stabljike nasjeckajte na komadiće.
Vlasac nasjeckajte na trakice.
U lonac ulijte malo ulja, stavite na vatru i dodajte vlasac, tikvu te listove i stabljike blitve.
Pirjajte nekoliko minuta te začinite solju i paprom.
Naribajte svježi đumbir i dodajte kurkume po ukusu.
Dodajte kuhanu leću i sve podlijete povrtnim temeljcem.
Kuhajte 15-20 minuta.
Vruću juhu poslužite u zdjelicama ili dubokim tanjurima i uživajte.