S AVOKADOM

Želite nešto zdravo i ukusno? Ovom brzopoteznom obroku uvijek ćete se vraćati

10.10.2023 u 10:27

Bionic
Reading

Kremozni avokado, prepun zdravih sastojaka, zdrava je namirnica koja se može pripremati na bezbroj načina

Što kažete na tjesteninu od pira s avokadom?

Tjestenina od pira ovom jelu daje lijep orašasti okus i ima dodatnu prednost jer sadržava više vlakana od obične tjestenine. Spojite je s dimljenim lososom i avokadom prelivenim limunom i peršinom te ćete dobiti obrok koji će oduševiti ukućane.

Sastojci:

200 g tjestenine od pira (špageti, fusilli...)

zreli avokado

2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

češanj češnjaka

manja vezica peršina

limun

100 g dimljenog lososa, narezanog na trakice

Priprema:

Skuhajte tjesteninu po želji u kipućoj slanoj vodi prema uputama na pakiranju. U međuvremenu stavite avokado u blender s uljem, češnjakom, polovicom peršina, dobro ocijeđenim limunom i prstohvatom začina. Kada je tjestenina skuhana, ocijedite je (vodu u kojoj se skuhala zadržite te je dodajte po potrebi u blender).

Zatim špagete prelijte umakom od avokada i dodajte losos. Začinite crnim paprom i limunom po ukusu. Nasjeckajte preostali peršin i dobro promiješajte prije posluživanja. I dobar tek!