Kremozni avokado, prepun zdravih sastojaka, zdrava je namirnica koja se može pripremati na bezbroj načina
Što kažete na tjesteninu od pira s avokadom?
Tjestenina od pira ovom jelu daje lijep orašasti okus i ima dodatnu prednost jer sadržava više vlakana od obične tjestenine. Spojite je s dimljenim lososom i avokadom prelivenim limunom i peršinom te ćete dobiti obrok koji će oduševiti ukućane.
Sastojci:
200 g tjestenine od pira (špageti, fusilli...)
zreli avokado
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
češanj češnjaka
manja vezica peršina
limun
100 g dimljenog lososa, narezanog na trakice
Priprema:
Skuhajte tjesteninu po želji u kipućoj slanoj vodi prema uputama na pakiranju. U međuvremenu stavite avokado u blender s uljem, češnjakom, polovicom peršina, dobro ocijeđenim limunom i prstohvatom začina. Kada je tjestenina skuhana, ocijedite je (vodu u kojoj se skuhala zadržite te je dodajte po potrebi u blender).
Zatim špagete prelijte umakom od avokada i dodajte losos. Začinite crnim paprom i limunom po ukusu. Nasjeckajte preostali peršin i dobro promiješajte prije posluživanja. I dobar tek!