Nitko se ne voli previše zadržavati u zagrijanoj kuhinji, a ako ne znate što biste pripremili, u ovu prefinu brzu salatu nije se teško zaljubiti
Što kažete na pomalo neuobičajenu kombinaciju avokada i piletine?
Ona ujedinjuje najbolje iz oba svijeta: meki avokado te nemasne proteine i okus piletine. Osim toga, avokado, pun korisnih nutrijenata, poput vitamina E i folne kiseline, svojim bogatim kremastim mesom pruža dozu zdravih masnoća koje ne samo da daju okus, već i čine salatu zasitnijom.
Povrće i ostali sastojci koji se često dodaju ovoj salati, poput svježih listova špinata, rajčice i hrskavog crvenog luka, samo obogaćuju ovo jelo, a kad se radi o umaku, možete koristiti limun ili preljeve po želji (poput npr. preljeva za salatu Cezar). Također, ovo ukusno jelo, koje može biti lagani ručak, užina ili večera, osvaja prekrasnom paletom boja.
Sastojci:
100 g listova špinata (najbolje baby špinata)
6 cherry rajčica
pola luka
1 pileća prsa
sol, papar
češnjak u prahu
sok limuna
majčina dušica
ekstra djevičansko maslinovo ulje
1 zreli avokado
sjemenke crnog sezama
Priprema:
Pileća prsa marinirajte smjesom soli, papra, mljevenog suhog češnjaka, limunova soka i majčine dušice. Neka odstoje 15-20 minuta. Izvadite ih iz marinade i ispecite na roštilju ili tavici s obje strane.
Narežite ih potom na filete debljine oko pola centimetra. Ogulite avokado, izvadite košticu i narežite pulpu na tanke ploške.
Operite i osušite špinat, a rajčice narežite na polovice ili četvrtine. Izrežite pola luka na trakice.
U zdjelu za salatu stavljajte sloj špinata, rajčice i luka, zatim s jedne strane ploške avokada, blizu jedne drugima, i po vrhu pospite sjemenke crnog sezama. Posolite i dodajte ekstra djevičansko maslinovo ulje.
Potom dodajte filete piletine i stavite nekoliko žlica umaka za salatu Cezar ili drugog umaka po želji. I dobar tek!