IDEJA ZA OBROK

Idealna za ljeto: Brzopotezna salata s piletinom osvaja neobičnim okusom

16.08.2023 u 20:10

Bionic
Reading

Nitko se ne voli previše zadržavati u zagrijanoj kuhinji, a ako ne znate što biste pripremili, u ovu prefinu brzu salatu nije se teško zaljubiti

Što kažete na pomalo neuobičajenu kombinaciju avokada i piletine?

Ona ujedinjuje najbolje iz oba svijeta: meki avokado te nemasne proteine ​​i okus piletine. Osim toga, avokado, pun korisnih nutrijenata, poput vitamina E i folne kiseline, svojim bogatim kremastim mesom pruža dozu zdravih masnoća koje ne samo da daju okus, već i čine salatu zasitnijom.

Povrće i ostali sastojci koji se često dodaju ovoj salati, poput svježih listova špinata, rajčice i hrskavog crvenog luka, samo obogaćuju ovo jelo, a kad se radi o umaku, možete koristiti limun ili preljeve po želji (poput npr. preljeva za salatu Cezar). Također, ovo ukusno jelo, koje može biti lagani ručak, užina ili večera, osvaja prekrasnom paletom boja.

Sastojci:

100 g listova špinata (najbolje baby špinata)

6 cherry rajčica

pola luka

1 pileća prsa

sol, papar

češnjak u prahu

sok limuna

majčina dušica

ekstra djevičansko maslinovo ulje

1 zreli avokado

sjemenke crnog sezama

Priprema:

Pileća prsa marinirajte smjesom soli, papra, mljevenog suhog češnjaka, limunova soka i majčine dušice. Neka odstoje 15-20 minuta. Izvadite ih iz marinade i ispecite na roštilju ili tavici s obje strane.

Narežite ih potom na filete debljine oko pola centimetra. Ogulite avokado, izvadite košticu i narežite pulpu na tanke ploške.

Operite i osušite špinat, a rajčice narežite na polovice ili četvrtine. Izrežite pola luka na trakice.

U zdjelu za salatu stavljajte sloj špinata, rajčice i luka, zatim s jedne strane ploške avokada, blizu jedne drugima, i po vrhu pospite sjemenke crnog sezama. Posolite i dodajte ekstra djevičansko maslinovo ulje.

Potom dodajte filete piletine i stavite nekoliko žlica umaka za salatu Cezar ili drugog umaka po želji. I dobar tek!