Ovaj ukusan i hranjiv ručak gotov je za tek nešto više od 30 minuta, a zbog bogatstva proteina u puretini, dugo će vas držati sitima
Ručak za čiju vam je pripremu potreban samo jedan lonac uvijek je poželjna opcija, a pogotovo ljeti kada je mnogima prioritet smanjiti vrijeme provedeno u vrućoj kuhinji.
Osim toga, ljeti smo u potrazi za laganim i hranjivim obrocima koji će nas dugo držati sitima, bez da nam stvaraju osjećaj težine i pojačane vrućine.
Upravo takav obrok je mljevena puretina s batatom, obogaćena listićima kelja i avokadom bogatim zdravim i lako probavljivim masnoćama. Za pripremu i kuhanje ovog ručka trebat će vam tek nešto više od 30 minuta, a zbog bogatstva proteina u puretini, dugo ćete osjećati sitost!
Sastojci:
- 450 g mljevene puretine
- 1 srednji luk
- 1 ljutika
- 3 češnja češnjaka
- 1/4 šalice paste od rajčice
- 1 batat srednje veličine, oguljen i narezan na kockice
- 1 šalica pileće juhe
- 2 žličice dimljene paprike
- 1/2 žličice soli
- 1/4 žličice papra
- 3 šalice nasjeckanog svježeg kelja
- 1/2 žličice mljevene crvene paprike
- 1 srednje zreli avokado, oguljen i narezan na ploške
- Mljevena svježa menta, po želji
Priprema:
U velikoj tavi 8-10 minuta kuhajte puretinu, luk, ljutiku i češnjak na srednje jakoj vatri dok puretina više ne bude ružičasta, a povrće je omekanilo, pritom usitnjavajući puretinu na mrvice.
Dodajte tijesto od rajčice; kuhajte i miješajte još 1 minutu.
Dodajte batat, juhu, dimljenu papriku, sol i papar. Zakuhajte pa smanjite toplinu.
Pirjajte poklopljeno dok batat ne omekša, oko 10 minuta, povremeno miješajući.
Dodajte kelj i žličicu crvene paprike; kuhajte i miješajte dok kelj ne uvene, oko 2 minute. Poslužite s avokadom i po želji mentom.