Za pripremu francuskog omleta potrebne su vam dvije minute. Vrijeme je da ovladate i tom vještinom
Mnogi se slažu da je omlet jedno od najzahvalnijih jela na svijetu. Savršen je za lagani doručak, užinu, ručak ili pak večeru. Većina misli da zna pripremiti omlet, no je li to baš tako?
Oni koji se razumiju u kuhanje i hranu kažu da je francuski omlet najukusniji od svih. Zašto? Pečenje takvog omleta traje oko 90 sekundi. Izvana treba biti gladak i svjetlucavo žut, a izunutra kremast i mekan. Takav je omlet iznimno ukusan, a za cjelovitu pripremu treba dvije minute. Dakle, nemate opravdanja da nemate vremena za pripremu. A evo i kako se to radi.
Korak prvi: Miješajte i dobro rasprostrite
Žustro i neprestano miješajte jaja kako ne bi nastale grudice. Nagnite posudu tako da jaja ispune cijelo dno tave.
Korak drugi: Presavijte rub
Kad je jaje dovoljno ispečeno (sa stražnje strane, a s prednje mora izgledati vlažno i pomalo sirovo), presavijte rub prema sredini posude.
Korak treći: Zarolajte omlet do kraja
Nakon što ste došli do sredine posude, zarolajte omlet do kraja u oblik valjka, a potom ga prebacite na tanjur na kojemu ćete ga servirati. Neka rub tog valjka od omleta bude skriven na dnu tanjura, a okrugla stana bez ruba neka bude na površini tanjura.