SAMO ZA ŽENE

Znate li kako se zaista uživa u seksu?

08.12.2013 u 08:00

Bionic
Reading

I za uživanje u seksu potrebno je obrazovanje, ali i mijenjanje nekih stvari u sebi…

Vjerovali ili ne, žene vrlo često ne doživljavaju orgazam i ne znaju uživati u seksu. Imaju prepreke 'u glavi', ali dobra je vijest ta da se to može popraviti. Evo nekoliko savjeta stručnjaka koji vam mogu pomoći u tome.

Sa svojim tijelom na ti
Mnogi ljudi misle da dobro poznaju vlastito tijelo, ali to je daleko od istine. Prije nego što se prepustite uživanju s partnerom, morate znati što je to što vas uzbuđuje. Posvetite neko vrijeme proučavanju svoga tijela. Istražujte ga, dodirujte, zaboravite na sve savjete koje ste pročitali i otkrijte gdje su vam erogene zone i koje dijelove tijela želite da istražuje partner. Usto, upoznavanje svoga tijela dovest će i do prihvaćanja vlastitog tijela. Takvim odnosom prema svom tijelu bit ćete puno opušteniji u krevetu, ali i znatno sigurniji u svoje ljubavničke vještine.

Mala škola seksa
Ako želite biti uspješan marketinški stručnjak, morat ćete dobro proučiti stručnu teoriju vezanu uz marketing. Jednako je i sa seksom. Ne kažemo da danima morate čitati knjige i učiti kao da se pripremate za ispit, ali zaista biste se trebali informirati o seksu. Ako ne želite kupovati knjige, na internetu se može pronaći dovoljan broj stručnih članaka – od onih koji otkrivaju tajne o funkcioniraju tijela do onih koji savršeno objašnjavaju što sve tijekom seksa rade mozak i tijelo. Informirajte se i budite svjesni da je znanje zaista moć. U ovom slučaju, znanje će vam omogućiti da istinski uživate u seksu.

Razgovor je nužan
Ako istinski želite uživati u seksu, morate naučiti otvoreno komunicirati sa svojim partnerom. Mnoge žene očekuju da im muškarci čitaju misli, a neke se i srame priznati svoje seksualne želje. Sram, krivnju, stid, neugodu i sve ostale emocije jednostavno ćete morati ostaviti po strani. Sjednite sa svojim partnerom. Otkrijte njegove seksi želje, a jasno izrazite i svoje. Objasnite mu što volite, a što ne te zašto ne želite pristati na neke njegove zahtjeve. Komunikacija je ključ uspješnog partnerskog odnosa, a u to svakako ulazi i seksualni život.

I glava je važna
U životu ste nesumnjivo puno toga pročitali, čuli ste razne savjete, a i odgojili su vas s određenim smjernicama u pogledu seksa. Takve informacije mogu biti korisne, ali neke mogu biti i iznimno destruktivne. Sjednite sami sa sobom i pokušajte odgonetnuti koji su vam stavovi o seksu. Seks je prljav? Seks je grijeh? Imam celulit i ružna sam? Moj orgazam nije važan, muškarca treba zadovoljiti? To su samo neka od destruktivnih uvjerenja koja će vas spriječiti da istinski uživate u seksu. Napravite red u svojoj glavi i uklonite sva ona vjerovanja koja vas koče da istinski uživate u seksu. Za to će vam trebati vrijeme, ali ne odustajte jer nagrada će biti vrhunski seksualni doživljaj.