Ako ste i vi ljubitelj laganijih slastica, onda nećete zažaliti ukoliko isprobate ukusni i osvježavajući tart s dodatkom bobičastog voća poput malina
Tart s malinama jedna je od onih delicija koje se sviđaju svima, no ako niste ljubitelj ovog voća, možete ga zamijeniti i s jagodama, borovnicama... Bit će podjednako fino, a kladimo se da se neće dugo zadržati u kalupu.
I ne brinite, iako izgleda da oko tarta, slastice prepoznatljivog izgleda bez 'pokrova' od prhkog tijesta, ima puno posla, to zapravo i nije tako.
Potrebno je:
125 gr brašna
50 gr šećera
50 gr maslaca
15 ml slatkog vrhnja (za tijesto)
600 gr malina (ali slobodno zamijenite drugim voćem poput jagoda, borovnica, kupina...)
100 gr šećera (za kremu)
Priprema:
Brašno, šećer, slatko vrhnje i maslac umijesite tako da se dobije ujednačena smjesa koju treba utisnuti u kalup i zatim ispeći oko 5-7 minuta na 200 stupnjeva Celzijevih.
Pola količine malina ukuhajte sa šećerom pazeći da se voće ne raskuha kako bi ostalo cijelo.
Zatim poslažite voće preko tijesta, pa preko toga stavite ostatak svježih malina. Nastavite peći 10-ak minuta i poslužite toplo ili hladno. Možete po želji dekorirati i sa šlagom. I dobar tek!