U CINEPLEXXU

U naša kina stiže film koji je oduševio Slovence

02.01.2014 u 11:45

Bionic
Reading

Pogledajte isječak iz filma 'Čefuri raus!' koji 9. siječnja stiže u Cineplexx kina. Film je snimljen prema istoimenom bestseleru Gorana Vojnovića, a osim problema 'izbrisanih' bavi se i svakodnevnim problemima s kojima se mladi suočavaju na svakom svojem koraku

Glavni lik filma je Marko, talentirani mladi košarkaš koji je upravo odigrao utakmicu života u kojoj je u posljednjim sekundama postigao odlučujući koš. Prilikom slavlja u svlačionici, mladi igrači ponosno uzvikuju 'Mi smo Cigani, najjači smo, najjači', a poraženim košarkašima to se nimalo ne sviđa pa između dva tima uskoro izbija tučnjava.

Radi se o sceni iz nadolazećeg hita 'Čefuri raus!' redatelja Gorana Vojnovića kojeg je samo u slovenskim kinima pogledalo preko 55 tisuća ljudi. Uzevši u obzir činjenicu da je holivudske hitove kao što su 'Thor: Svijet tame' i 'Gravitacija' u slovenskim kinima vidjelo manje od dvadeset tisuća gledatelja, radi se o fantastičnom rezultatu za ovaj domaći uradak u kojem su glavne uloge ostvarili Benjamin Krnetić, Dino Hajderović, Ivan Pašalić, Jernej Kogovšek i Emir Hadžihafizbegović koji je upravo za ulogu oca u ovom filmu osvojio nagradu za najboljeg glumca na 23. međunarodnom filmskom festivalu u Cottbusu.

U filmu 'Čefuri raus!' glavni likovi su Marko, Adi, Aco i Dejan – izbjeglice koji su sa svojim obiteljima za vrijeme rata došli živjeti u Sloveniju. Marko je ljut zbog toga što je prestao igrati košarku, što ga zanosna televizijska voditeljica (susjeda) ne primjećuje te pogotovo zbog toga što će mu otac (Hadžihafizbegović) pobjesniti nakon što sazna da je prestao s treninzima.

Adi je iziritiran činjenicom da je njegov brat Sanel ovisnik o drogi te što njegov otac Mirsad radije spava s konobaricama u Austriji nego se bavi problemom svoga sina. Makarovićka – vesela djevojka zadaje probleme Aci koji se želi osvetiti Damjanoviću, vozaču autobusa. Dejan je tjeskoban zbog toga što se njegova majka želi preseliti u Slovenske Konjice. Jedne noći policajci četvoricu prijatelja zaustave na cesti i u tom trenutku njihovi životi krenu u jednom potpuno drugom, neočekivanom smjeru...

Film 'Čefuri raus!' ekskluzivno u Cineplexxu i odabranim kinima započinje se prikazivati od četvrtka, 9. siječnja!