'bodež u srce'

Ako princ Harry dobije zelenu kartu, mogao bi ozbiljno naštetiti kraljevskoj obitelji

07.09.2024 u 22:05

Bionic
Reading

Kraljevska obitelj možda želi da princ Harry ostane na diplomatskoj vizi na neodređeno vrijeme da ne bi morala otkrivati ​​stanje svojih financija američkoj vladi

Ako bi princ Harry postao američki državljanin ili stalni stanovnik SAD-a sa zelenom kartom, to bi mogao biti financijski 'bodež u srce' za kraljevsku obitelj, rekao je jedan porezni stručnjak. To bi značilo da princ mora prijaviti svoj cjelokupni prihod američkoj Poreznoj upravi, uključujući i pojedinosti o svim britanskim bankovnim računima ili zakladama.

Ova vijest dolazi usred sve većih spekulacija o prinčevom imigracijskom statusu u SAD-u. Stručnjaci za imigraciju sugerirali su da bi on mogao imati izuzetno rijetku A-1 vizu predsjednika države.

U međuvremenu, čini se da je sudski postupak pokrenut prema Zakonu o slobodi informacija, kojim se tražilo da se utvrdi koju kraljevsku vizu ima, zapeo. Slučaj je pokrenuo think tank sa sjedištem u Washingtonu D.C., Heritage Foundation, protiv Ministarstva domovinske sigurnosti. U travnju je sudac u predmetu zatražio zapisnike od Ministarstva domovinske sigurnosti, ali dosad nije bilo javne rasprave.

Vijest također dolazi u trenutku kada bi vojvoda navodno trebao primiti višemilijunsku isplatu u Ujedinjenom Kraljevstvu na svoj 40. rođendan od zaklade koju je osnovala njegova prabaka, pokojna kraljica majka. Ako ima diplomatsku vizu, tada bi, prema sustavu Ujedinjenog Kraljevstva bio oporezovan, uključujući i taj neočekivani prihod.

  • +4
Princ Harry i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Taidgh Barron / Zuma Press / Profimedia