Pobjednik sedme i napete sezone superpopularnog kulinarskog showa na Novoj TV je Ante Vukadin. U napetoj završnici showa, uspio je biti bolji od Puljanke, Sanje Cukon. I dok mu još sa svih strana pristižu čestitke, simpatični student elektrotehnike iz Tomislavgrada za tportal je podijelio svoje prve utiske nakon slavlja, a otkrio je i kakvi su mu planovi za dalje
Ante Vukadin prvi je ispao iz showa (član žirija pronašao kost u ribljem filetu) i neočekivano se vratio u natjecanje. Postao je prvi povratnik na svijetu koji je uspio doći do finala MasterChefa. Prije samog finala izjavio je da je 'jako uzbuđen i sretan, nimalo nervozan i jako zadovoljan što će se napokon moći predstaviti s namirnicama koje želi'.
Student elektrotehnike iz Tomislavgrada zaljubio se u kuhanje još u djetinjstvu kada je mami i baki često asistirao u kuhinji. Već s 10 godina počeo je samostalno pripremati jednostavna jela, a prvo jelo koje je usavršio bila je tjestenina na crveno.
Nakon srednje škole godinu dana je proveo u Njemačkoj, nakon čega je upisao elektrotehniku u Mostaru. Kako stoji na službenoj stranici Nove TV, tijekom boravka u Njemačkoj, počeo je obraćati pažnju na visokokvalitetne namirnice koje su ga inspirirale za pripremu kompleksnijih jela te posjeduje veliko znanje o kulinarskoj teoriji. U showu je zahvaljujući raznim izazovima pokazao kreativnost, snalažljivost i znanje.
Turbulentna avantura
Kakvi su prvi dojmovi nakon pobjede? Kako se osjećate i kako ste proslavili?
Odlično se osjećam iako je sve malo… nadrealno. Proslavio sam zasad samo u krugu obitelji, ali svakako planiram još dodatno slavlje kada prođe ovo blagdansko vrijeme.
Dugo i pomalo turbulentno je trajala vaša Masterchef avantura. Kako biste opisali svoj boravak u šou?
Moja avantura nije bila toliko duga, koliko turbulentna. Svoj boravak u showu opisao bih upravo tako - turbulentno, uzbudljivo, dinamično i nepredvidivo.
U kome ste vidjeli najveću konkurenciju?
Da vam budem iskren, konkurenciju sam vidio u svim kandidatima koji su ostali u trenutku kad sam se ja vratio u show. Toliko toga su naučili i prošli, meni je u tom trenutku na neki način sve bilo kao da sam nakon 10 godina prvi put sjeo na bicikl, a svi ostali se godinama pripremaju na Tour de France (smijeh).
Što je bilo najteže, postoji li uopće nešto što je bilo teško?
Ponekad su teška bila snimanja koja mogu biti dugotrajna i iscrpljujuća, no sve ostalo je bilo u redu.
Savjeti od chefova
S kim ste od kandidata ostvarili najbolji odnos kad je riječ o prijateljstvu i kolegijalnosti?
Definitivno Ivo. S njim sam baš ostao u najboljim odnosima. Iako sa svim ostalim kandidatima sam u kontaktu, kad bih krenuo nabrajati, sigurno bih naveo bar 20 ljudi.
Kakvo iskustvo vam je dao MasterChef? Što ćete uvijek pamtiti kad je riječ o savjetima?
Veliko životno iskustvo da nikada ne odustaješ. Nikada. Bar se to na mom primjeru da vidjeti. Tako da, nikad ne odustajte, kada dotaknete dno, jedino možete prema gore. A savjet koji ću pamtiti je Goranov nakon ispadanja, Glavu gore, dogodi se i najboljima, pa i njemu, te Melkiorov - Hladna glava pobjeđuje.
Volim svu hranu
Hoćete li se i dalje školovati, ostati u kulinarskim vodama? Kakvi su vam planovi?
Plan mi je nastaviti u kuhinji. Ali neću ništa otkrivati još, pratite me, sve ćete saznati uskoro.
Kakva jela i kuhinju preferirate? Imate li neko svoje najdraže jelo?
Ovdje ću izdvojiti maminu zeljanicu kao najdraže jelo premda nemam baš najdraže jelo, volim svu hranu i uživam u hrani. Najdraža za jesti je talijanska, a za pripremati definitivno hrvatska hrana.