'PRIČA ZAVRŠAVA S NAMA'

Blake Lively poharala kino blagajne: Preuzela 'uzde', izbacila redatelja pa napravila PR cirkus

13.08.2024 u 05:56

Bionic
Reading

Zahvaljujući najnovijem filmu Blake Lively 'Priča završava s nama' (It Ends With Us), Sony i Wayfarer proteklog su vikenda zaradili nevjerojatnih 50 milijuna dolara, a toj se brojci malo tko nadao

Prije samo nekoliko tjedana, prve prognoze nisu uopće išle u prilog novog filma Blake Lively 'Priča završava s nama' (It Ends With Us)'. Prve brojke govorile su kako će u prvom vikendu prikazivanja film s Blake Lively i Justinom Baldonijem u glavnoj ulozi, ali i njihov producentsko-redateljski angažman zaraditi tek 15 milijuna dolara, stoga ne treba čuditi šok i nevjerica koji su uslijedili kada su stigle prve brojke zarade od čak 50 milijuna dolara.

Iznenađenje je tim veće jer ovakvi filmovi, namijenjeni ponajviše mlađim gledateljicama, nisu pretjerano popularni. Ideje o ekranizacijama popularnih ženskih romana inače nemaju tako dobro prođu, no ovaj vikend dokazao je da savršeno poklapanje zvijezda i jedna ljubavna priča još uvijek mogu privući na velika vrata gledatelje u kino dvorane.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

Provedeno istraživanje pokazalo je da čak 30 posto onih koji su pohrlili prvog vikenda u kino tamo su došli samo zbog Blake Lively, a 30 posto drugih zbog knjige i njezine adaptacije.

Sony je ovime pokazao kako su gledatelji, nakon poduže krize koju je uzrokovala pandemija koronavirusa, ponovno spremni na romantične drame, a to se već pokazalo filmom 'Samo ne ti', u kojoj glume Sydney Sweeney i Glen Powell, ali i film iz 2022. 'Djevojka iz močvare', koji je bio još jedna uspješna adaptacija knjige.

IT ENDS WITH US - Official Trailer Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Nije tipična romantična komedija

Film s Blake Lively nije jedna od onih tipičnih romantičnih pričica ponajviše jer je glavna tema obiteljsko nasilje. Istoimena knjiga, po kojoj je 'It Ends With Us' i nastala, svjetlo dana ugledala je 2016., a tri godine kasnije prodana je u više od milijun primjeraka diljem svijeta.

@itendswithusmovie 𝚋𝚕𝚊𝚔𝚎 𝚎𝚖𝚋𝚘𝚍𝚒𝚎𝚜 𝚕𝚒𝚕𝚢 𝚋𝚕𝚘𝚘𝚖. ♡   don’t miss the female movie event of the year. get tickets to see #ItEndsWithUsMovie ♬ It Ends With Us is in Theaters August 9 - It Ends With Us

Ono čemu ponajviše može zahvaliti svoj uspjeh upravo su društvene mreže, ponajviše TikTok koji je upravo pandemiji koronavirusa najzahvalniji za toliku popularnost, budući da je zahvaljujući njima knjiga ponovno došla na listu najprodavanijih knjiga svijeta.

  • +3
Blake Lively i Justin Baldoni Izvor: Profimedia / Autor: T.JACKSON / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Nakon što je Wayfarer Studios otkupio prava na roman i spojio se s Sonyjem, angažman Baldonija, a osobito Blake Lively napravio je svoje. Upravo je, kažu dobro upućeni, Blake Lively bila kreativna vodilja cijelom timu koja se trudila da ovaj film ne završi kao jedan od filma o obiteljskom nasilju. Koliko god to bila dobra stvar za uspjeh filma, toliko joj mnogi zamjeraju što je film ozbiljne tematike pretvorila u Barbie 2.0.

Modna parada

Film je promovirala modnom paradom u znaku cvijeća te je promijenila ogroman broj stajlinga i usput pozvala djevojke da što u većem broju dođu u kina odjevene u cvjetne outfite. Za promociju filma otvarale su se pop up cvjećarne, Blake je pokazivala u emisijama i na društvenim mrežama kako aranžirati bukete cvijeća, a uz 'oživljenu' prodaju knjige prodavao se i merchandise poput šminke.

@itendswithusmovie 𝚕𝚒𝚕𝚢 𝚋𝚕𝚘𝚘𝚖'𝚜 𝚌𝚘𝚖𝚎𝚜 𝚝𝚘 𝚕𝚒𝚏𝚎. 💐   stop by lily bloom’s pop up shop at the century city mall and don’t miss #ItEndsWithUsMovie ♬ It Ends With Us is in Theaters August 9 - It Ends With Us

Ona je ne samo napravila izmjene u scenariju, nego se primila i montaže filma, ali i svega vezanog uz marketing i kampanje na društvenim mrežama, a oni koji se bolje razumiju u taj svijet kažu da je upravo to sve bilo dobitna kombinacija za ovakav nevjerojatni uspjeh filma već u prvom vikendu prikazivanja.

KAKVA TURNEJA!

Vjetar otkrio malo previše: Blake Lively blista u chic odijelu ispod kojeg ne nosi ništa

Pogledaj galeriju

U prilog tomu idu i brojke koje su dobivene u 24 sata od puštanja prvog službenog trailera, koji je pogledan više od 128.1 milijuna puta, prešišavši tako filmove poput 'Barbie (101.6 milijuna), Taylor Swift: Eras Tour (96.2 milijuna), The Marvels (90.6 milijuna).

Genijalan potez

Kada se svemu tome pribroji i datum kojeg je Sony odabrao za 'puštanje u pogon', koji je vrlo vjerojatno instruiran od strane Blake Lively, vidi se da je sve odrađeno i više nego mudro, a sve kako bi se 'prikrpao' hitu 'Deadpool & Wolverine' koji je već zaradio prvu milijardu dolara. Film ''Priča završava s nama' (It Ends With Us) prvo je najavljivan za 9. veljače, a potom i za 21. lipnja, nakon čega je donesena i konačna odluka da se pusti dva tjedna nakon Marvelovog aduta.

@itendswithusmovie 𝚒𝚖𝚖𝚎𝚛𝚜𝚎 𝚢𝚘𝚞𝚛𝚜𝚎𝚕𝚏 𝚒𝚗 𝚕𝚒𝚕𝚢'𝚜 𝚠𝚘𝚛𝚕𝚍 🌸 visit lily bloom’s pop up at westfield century city thursday-sunday during mall hours, now until august 11. #ItEndsWithUsMovie ♬ Loving Me - Janine

Bio je to genijalan potez Sony distribucije i marketinga, jer je Blake Lively tako iskoristila novinarsku turneju svog supruga Ryana Reynoldsa i radila na promociji svog filma. Definitivno nije odmoglo niti to što su se potom u sve uključili sam Reynolds, ali i njegova majka Tammy, kao i Wolverine, Hugh Jackman, ali ni sve ono što se događalo iza zatvorenih vrata, a što je kulminiralo javnim ignoriranjem Justina Baldonija od strane cijele filmske ekipe.

MAGNET ZA POGLEDE

Blake Lively nastavila modnu paradu: Zgodna plavuša pokazala još ludo dobrih stajlinga

Pogledaj galeriju

Paralelno s ulaskom u kino dvorane diljem svijeta krenula je i neočekivana, za neke neželjena, ali za neke možda i toliko željena pozornost na društvenim mrežama, kojima su zavladale razne teorije zavjere. Naime, TikTok je preplavljen nagađanjima o razdoru između glavne zvijezde filma i producentice Blake Lively i njezinog kolege, ujedno i režisera, Justina Baldonija.

@itendswithusmovie 𝚋𝚕𝚘𝚘𝚖𝚒𝚗𝚐 𝚊𝚛𝚛𝚊𝚗𝚐𝚎𝚖𝚎𝚗𝚝. 🌸   #ItEndsWithUsMovie ♬ It Ends With Us is in Theaters August 9 - It Ends With Us

Svađa u postprodukciji

Ako ćemo vjerovati izvorima koje je poslušao Hollywood Reporter, svađa je nastala u trenutku postprodukcije, kada su se pojavila dva različita viđenja filma, a onda su krenule press konferencije i prve premijere s kojih je Baldoni počeo izostajati. Čak i u trenucima kada je stigao na njujoršku premijeru, Justin Baldoni vješto je izbjegao zajedničko fotografiranje s Blake Lively i ostatka glumačke ekipe.

Traumatizirana, ali odlučna Lily Bloom seli se u Boston nakon smrti svoga oca kako bi ostvarila svoj životni san i započela vlastiti posao. Uskoro upoznaje šarmantnog neurokirurga Rylea Kincaida s kojim dijeli neodoljivu kemiju. Tek nakon što se ludo zaljubi, Lily počinje otkrivati stranu Ryleove osobnosti koja je podsjeća na traumu iz djetinjstva. Da bi stvari bile još teže, u život joj se iznenadno vraća njena prva ljubav, Atlas Corrigan, a Lily će se morati uzdati u samu sebe kako bi donijela prave odluke za svoju budućnost…

Nije trebalo dugo da teoretičari zavjera iskopaju nove detalje i zanimljivosti, pa se ubrzo doznalo kako nitko od glumačke ekipe, predvođeni Blake Lively, baš kao ni autorica knjige Colleen Hoover ne prate Baldonija na Instagramu. Možda to ne bi bilo ništa čudno da se tijekom snimanja filma nisu na Instagramu pojavljivale fotografije na kojima Colleen Hoover pozira s Baldonijem. Najbolje od svega je da Baldoni i dalje na Instagramu prati i Blake i Hoover.

@itendswithusmovie now open: lily bloom’s pop up 💐 stop on by thursday-sunday during mall hours, now until august 11. #ItEndsWithUsMovie #ItEndsWithUs #thingstodoinla #losangeles #booktok ♬ Good Days - Yenibi

Priznanje o ključnoj sceni

Neki korisnici društvenih medija tvrde kako je razdor krenuo nakon što je Blake Lively dovela svog supruga Ryana Reynoldsa, želeći da on preuzme kreativnu kontrolu nad filmom. U prilog toj teoriji ide i priznanje Blake Lively na svjetskoj premijeri kada je otkrila da je upravo Reynolds napisao ključnu scenu s početka filma.

Koja je prava istina znaju samo akteri cijele priče, a da je bilo kakav PR dobar PR pokazalo se i u ovom slučaju. Ne preostaje nam drugo nego čekati rasplet svega kada će, nadamo se, neke stvari napokon postati i malo jasnije.