ANNABEL ELLIOT

Hoće li mu Camilla zamjeriti? Princ William maknuo kraljičinu sestru s platne liste

26.07.2024 u 17:42

Bionic
Reading

Kralj Charles doveo je 2005. godine svoju šogoricu Annabel Elliot kao glavnu dizajnericu na kraljevskim imanjima nakon vjenčanja s kraljicom Camillom, a William ju je sada odlučio maknuti

U želji da smanji troškove, princ William donio je odluku koja se zasigurno neće svidjeti njegovoj pomajci, kraljici Camilli. Naime, princ od Walesa odbio je ponovno angažirati njezinu sestru Annabel Elliot kao dizajnericu interijera, a koja je bila na platnoj listi Vojvodstva Cornwall, kojim on upravlja.

Riječ je o 700 godina starom imanju kraljevske obitelji, od kojeg William prima pozamašan godišnji prihod, a gdje je Annabel bila zaposlena. Ipak, posljednje financijsko izvješće otkriva kako ona više neće biti na platnoj listi. Kako je rekao dobro upućeni izvor, posao kraljičine sestre smatra se završenim jer je osoblje dovoljno naučilo od nje da može sada dalje raditi samo.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

Inače, Annabel Elliot, kao glavnu dizajnericu svojih posjeda, doveo je sam kralj Charles III i to nakon što se vjenčao sa Camillom 2005. godine. Ona je plaću primala kroz Vojvodstvo Cornwalla, koje je bilo pod Charlesovom kontrolom sve do trenutka kada je zasjeo na tron, a Cornwall je preuzeo njegov sin William.

Kroz godine, danas 75-godišnja Annabel navodno je primila nekoliko stotina tisuća eura za svoj rad i to za uređenje nekoliko luksuznih vikendica za iznajmljivanje u Cornwallu, Walesu i na otocima Scilly, a dobila je naknadu za proviziju, smještaj, pokućstvo i maloprodajne zalihe.

TKO BI GORI...

Dok William nije mogao sakriti tugu, kralj Felipe napokon je pokazao svoje pravo lice

Pogledaj galeriju

Ono što je najbolje da Annabel nije imala nikakvu konkurenciju za ovaj posao jer taj natječaj uopće nije bio otvoren za javnost.

Camilla i Annabel iznimno su bliske, a ovog su ljeta zadržale tradiciju zajedno se pojavivši 10. srpnja na Wimbledonu. Kako će na ovu Williamovu odluku reagirati sama kraljica ostaje nam vidjeti.