MEGHAN MARKLE I PRINC HARRY

Iako dolaze iz dva različita svijeta, uspješno su srušili sve tabue i dokazali da ljubav iz bajke ipak postoji

  • N. Sa.
  • Zadnja izmjena 21.05.2018 12:41
  • Objavljeno 21.05.2018 u 06:37
Bionic
Reading

Da život zaista ponekad piše bajke, uvjerila se i američka glumica Meghan Markle. Ona je u subotu 19. svibnja, nakon godinu i pol veze, udajom za princa Harryja postala dio kraljevske obitelji i dobila priliku, koju rijetke mladenke imaju, da se provoza u romantičnoj kočiji, baš poput princeza. No unatoč bajkovitom vjenčanju, zaljubljeni par morao se suočiti s bezbroj skandala koji su se vezali uz njihovo ime

'Osobno, jako volim lijepe ljubavne priče', rekla je u svom prvom intervjuu za Vanity Fair, otkako se doznalo da je u vezi s princem Harryjem, američka glumica Meghan Markle. Svoju ljubavnu priču, koju su u tajnosti, na spoju na slijepo, započeli u srpnju 2016. godine, ove su subote 19. svibnja i ozakonili.

Kraljevsko vjenčanje iz bajke, o kojem su, barem jednom u životu, maštale gotovo sve djevojčice, ostvarilo se 36-godišnjakinji, iako se od samih početaka nije uklapala u stereotipe o savršenoj odabranici za jednog princa. Naime, osim što je dijete rastavljenih roditelja, majka joj je Afroamerikanka, a otac bijelac, Meghan nije odgajana u katoličkom duhu, uvijek je jasno i glasno iskazivala svoje stavove, a kao vrhunac svega, iza sebe već ima jedan brak.

  • +18
Princ Harry i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

No ništa od toga nije zasmetalo njezinoj sreći i tome da svoju ljubav s britanskim princem zapečati i postane dio povijesti, iako u posljednjim tjednima, uoči vjenčanja, apsolutno ništa nije išlo njoj u korist. A kako su se upoznali? Sasvim slučajno, preko zajedničke prijateljice Violet von Westenholz, koja je odlučila namjestiti im spoj na slijepo, uvjerena da će savršeno odgovarati jedno drugome.

'Harryju nije baš bilo lako pronaći djevojku. On nije mogao koristiti ni Tinder ni aplikacije za upoznavanje novih ljudi, kao svi ostali, a kamoli pronaći nekoga tko će ga zaista privući i biti ona prava. Netom prije negoli je upoznao Meghan priznao je bliskim prijateljima da je spreman za ozbiljnu vezu, no pronaći ju bilo je teško', otkrio je svojedobno nepoznati izvor za medije.

No sve se posložilo nakon što su se Violet von Westenholz i Meghan Markle upoznale, u vrijeme kada je Violet radila kao PR kod Ralph Laurena. 'Meghan se već upoznala s londonskom društvenom scenom i ubrzo postala dio visokog društva. Kada je Harry spomenuo Violet da bi želio pronaći onu pravu, ona mu je rekla kako misli da ima savršenu djevojku za njega.'

Sve to vodilo je do prvog spoja na slijepo, u ljeto 2016. godine, a sve ostalo postalo je dio kraljevske povijesti. 'Bio sam zaista ugodno iznenađen kada sam ušao u prostoriju i ugledao je. Pomislio sam: 'U ovom ću se slučaju zaista morati potruditi'', prisjetio se njihovog prvog susreta princ Harry.

  • +17
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Samo nekoliko tjedana kasnije par je otputovao na svoje prvo zajedničko putovanje, u Bocvanu, gdje svoju ljubav nisu morali kriti. S povratkom u realnost vezu su nastavili održavati u tajnosti. Kada ne bi snimala seriju 'Suits', Meghan bi odletjela do Londona, i obrnuto, kada ona ne bi mogla doći, u Toronto je u tajnosti stizao princ Harry. Sve s dogovorom - da nikada neće proći više od dva tjedna da se ne vide.

U listopadu 2016. godine prvi put je objavljeno, na naslovnici The Sunday Expressa, kako su Meghan i Harry u vezi. 'Romansa je tek u počecima, no bez puno pretjerivanja može se reći da je opčinjen njome', otkrio je tada izvor za tabloid. O svemu tome par se nije izjasnio. Odlučili su šutjeti i praviti se da ništa nije objavljeno.

Ipak, samo mjesec dana nakon što je vijest o njihovoj vezi postala glavna tema britanskih tabloida službenim priopćenjem iz Kensingtonske palače stali su na kraj svim nagađanjima. Ti su dani za njih bili teški, osobito za Meghan, jer su tamošnji mediji krenuli istraživati njezinu prošlost i objavljivati svakakve stvari o njoj.

To možda nije začudilo mnoge, jer ipak se radi o odabranici britanskog princa, no njemu je to posebno zasmetalo, stoga je, također službenim priopćenjem, zamolio medije da prestanu pisati ružne stvari o njegovoj djevojci, ali i pratiti u stopu nju i članove njezine obitelji. Mnoge su stvari tako stigle u javnost i završile na naslovnicama novina.

  • +8
Meghan Markle i Kate Middleton prvi put zajedno u javnosti Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Hannah McKay

No o nekim stvarima javnost ništa nije znala - noćne sudske bitke kako bi se lažne priče maknule iz novina prije objave, borba njezine majke kako bi, prolazeći kroz horde paparazza, stigla do ulaznih vrata stana, pokušaji novinara i fotografa da ilegalno uđu u njezin dom, pozivanje policije, ali i podmićivanje bivših ljubavnika da ispričaju svoju priču, samo su neki od problema s kojima se susretao zaljubljeni par.

Do prosinca 2016. godine sve je to bilo na pričama rekla-kazala, a onda su snimljeni u noćnom izlasku, kako, držeći se za ruke, pokušavaju uzmaknuti paparazzima. U ožujku 2017. godine javnost je već donekle navikla na činjenicu da su njih dvoje u vezi, no ipak su sa zanimanjem dočekane paparazzo fotografije s Jamajke, gdje je par bio među uzvanicima na jednom vjenčanju.

Samo mjesec dana kasnije Meghan je ugasila svoj lifestyle blog The Tig, koji je pisala pune tri godine. 'Vrijeme je da se oprostim od The Tiga. Nešto što je počelo kao projekt koji sam radila sa strašću preraslo je u nešto puno veće, u zajednicu koja me inspirirala, podržavala, ali i zabavljala. Učinili ste mi dane ljepšima i ispunili ovo moje putovanje nevjerojatnim zadovoljstvom', napisala je Meghan Markle u oproštajnoj poruci svim vjernim pratiteljima njezina bloga.

Nakon mjeseci nagađanja hoće li se pojaviti ili ne u svibnju je ipak bila pratilja princu Harryju na vjenčanju mlađe sestre Kate Middleton, Pippe Middleton. Navodno je za to Harry čak zatražio dozvolu svoje bake, kraljice Elizabete II. Kako bi se maknuli od svega, par se u kolovozu uputio na romantični odmor u Afriku, a tada su krenula i šuškanja da su se zaručili. Čak su pokrenute i kladionice s pitanjem je li Harry u Africi kleknuo i postavio 'ono' pitanje.

  • +12
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

A onda se u rujnu pojavila na naslovnici Vanity Faira, što, navodno, kraljica nije dočekala s oduševljenjem jer je Meghan u intervjuu javno progovorila o njihovoj ljubavi. 'Mi smo par i vrlo smo zaljubljeni. Sigurna sam da će doći vrijeme kada ćemo sa svime morati izaći u javnost i otkriti sve, no ovo sada je naše vrijeme, i nadam se da javnost to razumije.'

Nekako u to vrijeme zaljubljeni se par i prvi put zajedno službeno pojavio na nekom događanju, a odabrali su da to budu Invictus igre u Torontu. Tom je prilikom Harry upoznao i Meghaninu majku, Doriju Ragland, koju je odmah šarmirao.

  • +22
Meghan Markle kao djevojčica Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

I onda je stigao studeni, mjesec u kojem se sve događalo - Meghan je dala otkaz u seriji 'Suits', otputovala u London i uselila u dom princa Harryja u Kensingtonskoj palači. Polovicom mjeseca u potpunoj tajnosti otišla je s Harryjem u Buckinghamsku palaču na večeru s kraljicom, a onda su, nakon dugog nagađanja, napokon i službeno objavili svoje zaruke 27. studenog 2017. godine.

Iako ju je zaprosio nešto ranije, javnosti su to otkrili tek nakon što je Harry dobio blagoslov Meghaninih roditelja. A koliko je zaljubljen i romantičan princ, govori i to da je sam dizajnirao zaručnički prsten, u kojem se nalazi dijamant iz Bocvane, ali i dva draga kamena, koja su se nalazila u bogatoj kolekciji njegove pokojne majke, princeze Diane.

  • +14
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Reuters / Autor: TOBY MELVILLE

Niti pola mjeseca kasnije najavljeno je veliko kraljevsko vjenčanje i odabran je datum - 19. svibnja 2018. godine u kapelici St. Georgea u dvorcu Windsor. U službenom priopćenju stajalo je: 'Njezino Veličanstvo, kraljica, odobrila je zahtjev da se vjenčanje održi u kapelici. Kraljevska obitelj platit će vjenčanje.'

Da je, unatoč svim skandalima koji su se posljednjih mjeseci vezali uz Meghan Markle, princ Harry upravo u njoj pronašao onu pravu, rekao je za britanske medije i kraljevski novinar Phil Dampier, koji je čak napisao knjigu o njima nazvanu 'Royally Suited Harry and Meghan'.

'Nikada ga nisam vidio toliko sretnog i djeluje nevjerojatno zadovoljan uz nju. Mislim da je pronašao svoju srodnu dušu', rekao je Dampier.

  • +45
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Mogu vam reći da je, kada se podvuče crta, sve zapravo vrlo jednostavno. Mi smo dvoje ljudi koji su zaista sretni zajedno i zaljubljeni. U tajnosti smo hodali šest mjeseci prije negoli smo postali vijest za naslovnice, a ja sam cijelo to vrijeme radila. Jedina stvar koja se promijenila je percepcija ljudi, ali ne i mi. Ja se nisam ni najmanje promijenila. Još sam uvijek ona ista osoba kakva sam bila i ljubavna veza me nikada nije mogla promijeniti', rekla je Meghan Markle.

Sada kada je vjenčanje napokon iza njih, Britanci, ali i obožavatelji kraljevskih dvora iz cijelog svijeta, s nestrpljenjem će iščekivati vijest da će Meghan Markle i princ Harry postati roditelji. Svi se nadaju jednom - da to neće morati dugo čekati.

Pogledaj detaljni horoskop

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal