NE DIJELE STAVOVE

Jon Voight opleo po Angelini: Moja kći je pod utjecajem propagande

24.07.2024 u 14:50

Bionic
Reading

Jon Voight, otac Angeline Jolie, i njegova slavna kći imaju posve suprotne političke stavove, a holivudski glumac sad je iskazao svoju otvorenu podršku Izraelu, ali i Donaldu Trumpu

Otac Angeline Jolie dolio je ulje na vatru u njihovoj dugogodišnjoj svađi, označivši tako povratak neprijateljstvu nakon što se činilo da su se napetosti između njih dvoje ipak smirile.

Otac i kći godinama su u zategnutim odnosima, no u posljednje vrijeme ipak se činilo da su se uspjeli zbližiti.

No sad je Voight (85), također poznati glumac, otvoreno stao na jednu stranu te optužio kćer da je pod utjecajem osoba koje zastupaju antisemitske stavove. U velikom intervjuu za Variety rekao da je stav njegove kćeri o ratu između Izraela i Hamasa 'pod utjecajem osoba koje zastupaju antisemitske stavove'.

IZGLEDA FANTASTIČNO

Ovom haljinom ne može se pogriješiti, a to dobro zna i Angelina Jolie

Pogledaj galeriju

'Bila je izložena propagandi. Bila je pod utjecajem osoba koje zastupaju antisemitske stavove', rekao je glumac, otvoreno pokazujući da ne dijeli političke stavove kćeri. 'Angie ima veze s UN-om i uživala je govoreći u korist izbjeglica. Ali ti ljudi nisu izbjeglice', rekao je Voight.

Inače, ovo nije prvi put da Voight otvoreno kritizira njezin stav o izraelsko-palestinskom sukobu.

'Jako sam razočaran što moja kći, poput mnogih, nema razumijevanja za Božju čast, Božje istine', rekao je u videu na Instagramu objavljenom početkom studenog.

Zanimljivo je to da Voightov najnoviji 'zapaljivi' komentar dolazi manje od mjesec dana nakon što je rekao da je 'ponosan' na Jolie i unuku Vivienne jer su briljirale na dodjeli nagrada Tony 2024.

Podrška Izraelu, ali i Trumpu

Majka i kći producirale su mjuzikl 'The Outsiders' te osvojile četiri trofeja, uključujući najveću nagradu za najbolji mjuzikl.

'Jako sam ponosan na Vivienne. Stvarno sam ponosan na Angie jer se stvarno trudi potaknuti svako dijete da bude ono što želi. Siguran sam da je Angie dala svoj doprinos radeći s glumcima, sjajna je redateljica', rekao je nakon toga za TMZ oskarovac Voight.

Jolie (49) i njezin bivši muž Brad Pitt (60) imaju šestero djece: Maddoxa (22), Paxa (20), Zaharu (19), Shiloh (18) te blizance Vivienne i Knoxa (15).

Zanimljivo je da su Voight i ona glumili oca i kćer u filmu 'Lara Croft: Tomb Raider' iz 2001. pa se činilo da su se nakon toga nakratko pomirili.

Inače, Jolie je prije bila posebna izaslanica Visokog povjereništva UN-a za izbjeglice, a optužila je Izrael za 'namjerno bombardiranje djece, žena i obitelji lišenih hrane, lijekova i humanitarne pomoći' te za kršenje međunarodnog prava.

Kao odgovor na to Voight je rekao da je 'razočaran' time što njegova kći nije razumjela da je Hamasov cilj bio 'uništiti zemlju Židova' i pozvao ju je da preispita svoje mišljenje o ulozi Izraela u ratu: 'Hamas i ova prijevara od njihove vladavine uništavaju njihov vlastiti narod', dodao je.

Također je pozdravio 'veliko herojstvo' židovskog naroda u nizu tragedija kroz povijest, od holokausta do nedavnog 'Hamasovog holokausta'.

Voight je također posljednjih nekoliko godina otvoreno podržavao Donalda Trumpa te je odbacio tvrdnje da ga njegov novi film 'Megalopolis', redatelja Francisa Forda Coppole, ismijava.