KARIZMATIČNA GLUMICA

Judita Franković: Slavljenica čiji stil obožavamo

14.09.2017 u 11:47

Bionic
Reading

Jedna od naših najcjenjenijih glumica danas puni 36 godina. Osim po brojnim glumačkim ostvarenjima, Judita Franković poznata je i po svom osebujnom modnom izričaju. U čast toga, odlučili smo se prisjetiti kako se mijenjala tijekom godina

Judita Franković među rijetkim je glumicama na domaćoj televizijskoj, filmskoj i kazališnoj sceni s diplomom komparativne književnosti i kroatistike, koju je dobila u travnju, a bez završene Akademije dramskih umjetnosti. No ravnopravno se nosi s kolegama koji su završili glumu.

Nekoliko dana nakon što je diplomirala premijerno je izvela predstavu, 'Room N* 7', koju autorski potpisuje s Andreom Solomun i Emom Janković, a trenutno snima treću sezonu televizijske serije 'Počivali u miru'. Deset novih nastavaka na programu HTV-a možemo očekivati početkom 2018. 

Glumu je otkrila u srednjoj školi, kada je u Kutini počela glumiti sa skupinom Beskućnici. Nakon što nije uspjela upasti na ADU otkrila je radionice i seminare glume u Exitu. Prvu je radionicu pohađala 2001. u glumačkom studiju Exita pod vodstvom Simone Dimitrov-Palatinuš, a nakon toga uslijedio je niz radionica na kojima je učila od domaćih i stranih stručnjaka. Istodobno je upisala Filozofski fakultet. Prvu veću kazališnu ulogu imala je u predstavi 'Judith French' u Exitu, koja ju je vinula u glumački vrh. U njoj je pokazala svoj talent i strast, a rezultati pritom nisu izostali. Uslijedila je Nagrada hrvatskog glumišta, zaredali su se angažmani u reklamama i uloge u dobrim filmovima. Prvo televizijsko iskustvo imala je u seriji 'Kad zvoni?' glumeći srednjoškolku koja se hrani medijskim izmišljotinama i želi postati manekenka.

U filmu 'Majka asfalta' Dalibora Matanića napravila je prvi veliki korak na filmskom platnu, a publiku je posebno osvojila ulogom u filmu 'Sonja i bik' Vlatke Vorkapić.

Kada ne glumi, Judita, koja je dobila ime po tatinoj mami, vrijeme provodi zadubljena u knjige, a zaljubljena je i u dugogodišnjeg dečka, majstora fotografije Marka Brdara. Bavila se stepom, tangom, suvremenim plesom, boksom, a trenirala je i ženski nogomet.

Judita Franković poznata je i kao ikona stila. Već dug niz godina na našu javnu scenu unosi prijeko potreban dašak hrabrosti, eksperimenta i boje. Odabirom odjeće gotovo nikada ne griješi. Njezin modni izričaj je prije svega ženstven, profinjen i sofisticiran pa uvijek oduševi svojim modnim kombinacijama.

Posebnu važnost pridaje i frizurama, a rado se poigravala i duljinom kose. Kad je make up u pitanju, uvijek naglašava svoj savršen ten te usne crvenim ružem.

Pogledajte kako se mijenjala tijekom godina te nekih njezinih najupečatljivijih kombinacija.

  • +18
Judita Franković Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov/PIXSELL