povratak obavezama

Konačno smo dočekali: Kate Middleton se vratila kraljevskim dužnostima

18.09.2024 u 09:15

Bionic
Reading

U 2024. godini Kate Middleton nije bila zaposleni član Palače, odnosno koristila je liječnički dopust kako bi se posvetila svom putu ozdravljenja od karcinoma. Sredinom ožujka Middleton je otkrila da je oboljela te zamolila javnost za razumijevanje njezinog stanja, a sada se vratila kraljevskim dužnostima i projektima na kojima sudjeluje

Kate Middleton prije nekoliko je dana objavila emotivan video u kojem je opisala putovanje ozdravljenja od karcinoma. 'Posljednjih devet mjeseci bilo je nevjerojatno teško za nas kao obitelj. Život kakav poznajete može se promijeniti u trenu i morali smo pronaći način da plovimo olujnim vodama i nepoznatim putem', rekla je emotivno.

Objavljeni video označio je i povratak Kate Middleton na posao prvi put otkako je završila liječenje raka, a strani mediji izvještavaju da je princeza već prionula na posao.

Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević, Profimedia

Prema službenom zapisu o aktivnostima kraljevske obitelji, 42-godišnjakinja se sastala s članovima tima svog Centra za rano djetinjstvo i osobljem Kensingtonske palače u dvorcu Windsor kako bi razgovarali o projektu ranog djetinjstva.

Njezin dolazak na sastanak označava početak princezinog povratka na posao i povratak angažmanima nakon što se od Božića 2023. povukla kako bi se posvetila zdravlju. Iako nije otkrila o kakvoj se vrsti karcinoma radi, Kate je bila podvrgnuta kemoterapijama.

Od Božića 2023. dvaput se javno pojavila na obljetnici Trooping the Colour sredinom lipnja i Wimbledonu 14. srpnja, a sada je spremna pridružiti se princu Williamu, kraljici Camilli, kralju Charlesu i ostalim zaposlenim članovima kraljevske obitelji u projektima koji se događaju u pokroviteljstvu Palače. Između ostalog, poznato je i da planira održati svoj godišnji koncert božićnih pjesama u Westminsterskoj opatiji sljedeći mjesec.

  • +2
Kate Middleton i princ William s djecom Izvor: Profimedia / Autor: Will Warr/Kensington Palace / PA Images / Profimedia