ne može sve stići

Kralju Charlesu ovo je najteže palo: 'Osjeća se užasno'

10.06.2024 u 17:08

Bionic
Reading

Bivši butler kralja Charlesa otkrio je kako se britanski monarh nosi s činjenicom da je propustio 'vjenčanje godine', ali i kako je bilo Williamu bez Kate

Spektakularno vjenčanje Hugha Grosvenora, sedmog vojvode od AWestminstera, i Olivije Hanson opravdalo je naziv jednog od najiščekivanijih događaja godine u Ujedinjenoj Kraljevstvu, a otkriveno je kako je kralju Charlesu jako teško palo što mu nije mogao prisustvovati.

Grosvenor je inače jedan od najuvaženijih i najbogatijih članova visokog britanskog društva te je njegova svadba privukla socijalnu kremu i niz poznatih lica, posebno onih'plave krvi'.

Dapače, na vjenčanju u katedrali Chester, princ William imao je posebnu ulogu, što ne čudi s obzirom na to da je mladoženja krsni kum 10-godišnjem princu Georgeu, a njegova majka Natalia krsna je kuma budućem britanskom kralju.

No, čak i bitnija poveznica jest ona s kraljem jer je Grosvenoru upravo Charles krsni kum. Britanskom monarhu tim je teže palo što je morao izostati s vjenčanja - što zbog bolesti, što zbog zgusnutog rasporeda.

  • +10
Vjenčanje Olivie Henson i Hugha Grosvenora, vojvode od Westminstera Izvor: Profimedia / Autor: OLI SCARFF / AFP / PROFIMEDIA

'Preminuli otac vojvode od Westminstera bio je Charlesov najbolji prijatelj. Često sam svjedočio druženjima ovih dviju obitelji kada sam radio za Charlesa i mogu reći da su veoma bliski', rekao je za OK! bivši kraljev butler i pojasnio razloge izostanka.

'Charles ima posebnu vezu i s vojvodom od Westminstera, ali bio je prisiljen propustiti vjenčanje zbog brojnih obaveza i primanja terapije. To mu jako teško pada i osjeća se užasno zbog toga. Mrzi razočaravati ljude i najradije bi sve stavio u dnevni raspored.'

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

Grant tvrdi i kako je princu Williamu bilo teško otići na vjenčanje bez supruge Kate Middleton te je njihov odnos opisao najljepšim riječima.

'Za Williama je teško što mora ići na vjenčanje bez Kate, jer sam siguran da su planirali ići zajedno. Imaju tako snažnu povezanost, a on je najbolja verzija sebe kada ima Kate pod rukom', kaže bivši kraljev butler, koji se osvrnuo i na uvijek goruću temu kada je riječ o kraljevskoj obitelji - odnos Harryja i Williama.

Hugh Grosvenor, vojvoda od Westminstera Izvor: Profimedia / Autor: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

'Siguran sam da bi Harryju bilo drago da je mogao biti prisutan. Ali, Harry i William imali su mnoštvo zajedničkih prijatelja i nema sumnje da su i oni uvučeni u ovaj sukob. Uz to, vjerojatno ga je brinulo da bi svojim dolaskom nepotrebno skrenuo pozornost s vjenčanja.'