IZVANREDNI TROŠAK

Meghan Markle i princ Harry pronašli su novi dom i kartu za 'zlatnu vizu'

17.10.2024 u 12:54

Bionic
Reading

Prema pisanju brojnih svjetskih medija, nakon što su ostali bez Frogmore Cottagea, kojeg su dobili od kraljice Elizabete II kao vjenčani poklon, a potom im ga je Charles oduzeo, princ Harry i Meghan Markle pronašli su kuću u kojoj će provoditi obiteljske odmore

Kako je otkrio Daily Mail, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa pronašli su kuću u kojoj će provoditi obiteljske praznike, i to nakon što su ostali bez Frogmore Cottagea. Kuća koja se nalazi u Windsoru bila je jedina nekretnina koju su posjedovali u Velikoj Britaniji, a onda su bez nje ostali.

Kuću im je pokojna kraljica Elizabeta II dala po vjenčanju, a oduzeo im ju je kralj Charles III nakon Megxita i velike obiteljske svađe, zbog čega su princ Harry i Meghan Markle tražili novu lokaciju u Europi gdje će moći uživati daleko od svih.

Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević/tportal

Istu su pronašli u Portugalu, gdje su i Harryjeva sestrična, princeza Eugenie i njezin suprug Jack Brooksbank također imaju kuću sjeverno od Lisabona.

Oni su kupili kuću u luksuznom resortu CostaTerra Golf and Ocean Club u Melidesu, a budući da tamo u marketingu i prodaji radi upravo Brooksbank, nikoga ne bi začudilo da su upravo tamo svoju vilu iz snova pronašli i Sussexovi.

  • +6
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Matt Baron/BEI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ako se to uistinu i odvilo, vlasništvo nad kućom u Portugalu otvorit će Meghan i Harryju neka 'nova vrata', pa će tako moći aplicirati za zlatnu vizu.

Riječ je o strategiji dostupnoj bogatim Amerikancima koji temeljem investicija dobijaju državljanstvo u europskim zemljama. Ona im zapravo omogućuje dobivanje dozvole boravka u Europskoj uniji, a kasnije im se otvaraju vrata i za državljanstvo.