'NISAM NI ZAGREBALA POVRŠINU'

Meghan Markle poručila da još uvijek nije otkrila sve detalje svog života u palači

05.08.2024 u 20:08

Bionic
Reading

Meghan Markle u intervjuu za CBS Sunday Morning otvoreno je progovorila o svojim iskustvima unutar britanske kraljevske obitelji, naglasivši da još uvijek nije u potpunosti otkrila sve detalje svog boravka u monarhiji

Meghan Markle koja je zajedno sa suprugom princem Harryjem napustila svoje službene kraljevske dužnosti 2020. godine, osvrnula se na svoje mentalno zdravlje tijekom tog razdoblja.

U intervjuu je 43-godišnja vojvotkinja istaknula da joj se 'nije vjerovalo' kada je patila od suicidalnih misli dok je bila aktivna članica kraljevske obitelji. Ovo priznanje dolazi kao nastavak njezinih ranijih izjava iz intervjua s Oprah Winfrey 2021. godine, gdje je prvi put javno progovorila o svojoj borbi s mentalnim zdravljem.

Najteži trenuci Meghan Markle

Tada je otkrila je kako 'više nije željela biti živa' dok je bila radna članica kraljevske obitelji. Također je rekla je da je morala prevladati svoj sram kako bi princu Harryju otkrila svoje probleme jer je 'znala' da će si, ako to ne učini, oduzeti život.

'Stvarno me bilo sram to reći u to vrijeme, a sram me bilo što sam to morao priznati posebno Harryju, jer znam koliki je gubitak pretrpio. Ali znala sam da ću to učiniti ako to ne kažem... i jednostavno više nisam željela biti živa.'

Ne bojte se potražiti pomoć

U sklopu Klinike za psihijatriju Kliničkog bolničkog centra Zagreb djeluje Centar za krizna stanja i prevenciju suicida, u koji se može doći bez najave i uputnice između 8 i 20 sati ili nazvati telefon 01 2376 470 od 0 do 24 sata. Tu su i Plavi telefon 01 4833 888 i Psihološki centar TESA 01 4828 888.

  • +2
TV intervju princa Harryja i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: CBS Sunday Morning / Ferrari / Profimedia

Vojvotkinja od Sussexa tvrdila je da nije dobila podršku kada je govorila o svojim poteškoćama.'Dakle, ako ću to što sam ja prebrodila spasiti nekoga ili potaknuti nekoga u životu da ga zaista iskreno provjeri i ne pretpostavi da je izgled dobar pa je sve u redu, onda je to vrijedno toga', rekla je za CBS Sunday Morning.

Markle je također naglasila važnost vjerovanja ljudima koji se bore s mentalnim zdravljem, izjavivši: 'I nisam baš zagrebala površinu svog iskustva, ali mislim da nikad ne bih željela da se netko drugi tako osjeća, i nikada ne bih željela da netko drugi pravi takve planove. I nikad ne bih željela da se nekom drugom ne vjeruje.'

Vojvotkinja je također govorila o svom 'putu iscjeljenja', ističući da je otvoreno dijeljenje svojih iskustava ključni dio tog procesa. 'Mislim da kada ste prošli kroz bilo koju razinu boli ili traume, vjerujem da je dio našeg puta iscjeljenja, svakako dio moga, sposobnost da budemo stvarno otvoreni o tome', rekla je 43-godišnja bivša glumica.

  • +4
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: NORTH-SUNSET / BACKGRID / BACKGRID USA / PROFIMEDIA

Princ Harry i Meghan Markle trenutno su uključeni u inicijativu za pomoć roditeljima djece koja su počinila samoubojstvo nakon zlostavljanja na internetu, što pokazuje njihovu predanost pitanjima mentalnog zdravlja i dobrobiti mladih.

Princ Harry i Meghan Markle putuju u Kolumbiju

Paralelno s ovim razgovorima, par je najavio predstojeći posjet Kolumbiji, što označava njihov prvi službeni međunarodni angažman nakon napuštanja kraljevskih dužnosti. Ovaj četverodnevni posjet na poziv potpredsjednika Francia Marqueza uslijedio je nakon njihove uspješne neslužbene turneje po Nigeriji. Zanimljivo je da su odlučili posjetiti Kolumbiju umjesto Ujedinjenog Kraljevstva, koje su, prema Harryjevim riječima, proglasili 'preopasnim' za posjet bez adekvatnog osiguranja. Princ Harry je rekao je da se Markle neće vratiti Meghan u njegovu domovinu bez osobnog osiguranja koje financira država jer se boji 'napada nožem ili kiselinom'.