NEOBIČAN DUET

Navijački hit snimili su i operni pjevač i liječnik hrvatske reprezentacije, poslušajte

15.06.2024 u 11:18

Bionic
Reading

Atmosfera oko Europskog nogometnog prvenstva osjeća se u zraku, omiljeni rekviziti, zastave su u 'pripravnosti' a prije nego što cijela Hrvatska osvane u ruhu crveno-bijelih kvadratića, kreću navijačke pjesme. Jednu su pripremili riječki operni pjevač Voljen Grbac i čuveni liječnik Boris Nemec, široj javnosti poznat kao liječnik specijalist koji je skrbio za hrvatsku nogometnu reprezentaciju

Sve oči su uprte u našu nogometnu momčad koja je doputovala u Berlin. Ne bi nogomet (ili neki drugi sport) bio nogomet, niti bi 'žar' navijanja bio isti, da nema navijačkih pjesama koje će preplavit radio postaje, televizijske ekrane i reklamne jingleove. Navijačke pjesme postale su 'nišna' grana domaćih glazbenika, a u moru takvih, ove godine se ističe jedna i to po neobičnom spoju.

Riječ je o pjesmi 'Balun je više od života' koja je izvedbi tandema Grbac-Nemec, na prošlogodišnjem Marco Polo Festu odnijela prvu nagradu publike, a nedavno je održana i promocija spota kada im je podršku pružio i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

Boris Nemec nogometom se bavio od mladosti kao igrač, a kasnije i kao savezni sudac. Karijeru nogometnog liječnika započeo je u nogometnom klubu Rijeka, s 'vatrenima' je bio od 1996. godine. Ujak mu se bavio operom, sestrične svirale u orkestru, pa kad mu je poznati operni pjevač Voljen Grbac ponudio da ga nauči pjevati, nije dugo razmišljao.

'Strog sam i zahtjevan učitelj pjevanja, no Boris je ispunio sve kriterije. Kao i svi učenici, dobro je radio na satu, obavljao domaću zadaću, vježbao i slušao moje savjete. Kada sam dobio tu uspješnu povratnu informaciju, pitanje je vremena kada će napredovati. Netko to čini brže, netko sporije', zadovoljno je ispričao operni pjevač za Novi list. Zajedno su snimili duet u kojem pjevaju o ljubavi prema nogometu i hrvatskoj reprezentaciji.

Izvor: Društvene mreže