pojavio se na sudu

Popularni BBC-jev voditelj optužen za fizičko i emotivno zlostavljanje supruge

13.09.2024 u 17:53

Bionic
Reading

Popularni BBC-jev voditelj Jay Blades optužen je za 'kontrolirano i prisilno ponašanje' prema svojoj otuđenoj supruzi, a to je potvrdila i policija

Jay Blades se jutros se pojavio na prekršajnom sudu u Kidderminsteru nakon što ga je West Mercia policija optužila po jednoj točki za sudjelovanje u kontroliranju ili prisilnom ponašanju u intimnom ili obiteljskom odnosu, piše Daily Mail.

Prema sudskim dokumentima, optužba se odnosi na njegovu suprugu, fitness instruktoricu Lisu Zbozen, koja je u svibnju na Instagramu objavila da je njihova veza gotova. Inače, par se vjenčao u vili na plaži na Barbadosu 22. studenog 2022.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

Optužen za fizičko i emotivno zlostavljanje supruge

Optužnica protiv Bladesa otkrila je optužbe koje se odnose na razdoblje između 1. siječnja 2023. – samo 40 dana nakon njihova vjenčanja – i 12. rujna ove godine. Voditelj, koji vodi popularnu emisiju 'The Repair Shop', pojavit će se na Crown Courtu u Worcesteru radi izjašnjavanja o krivnji i pripreme za suđenje koje je zakazano za 11. listopada.

Također istog dana Blades je dao ostavku na mjesto rektora na Sveučilištu Buckinghamshire New University za koje je imenovan u svibnju 2022.

U priopćenju je policija West Mercie izjavila: '54-godišnji Jason Blades iz Claverleya u Wolverhamptonu optužen je za kontroliranje i prisilno ponašanje.'

U petak, 13. rujna Blades se pojavio se na Prekršajnom sudu u Kidderminsteru i pušten je uz jamčevinu da se pojavi na Krunskom sudu u Worcesteru u petak, 11. listopada.' Policija je također potvrdila da je Blades dan ranije optužen nakon pokretanja istrage nakon što je policija pozvana na adresu dan nakon objave Lise Zbozen na Instagramu, 3. svibnja.

BBC One mijenja TV raspored

Blades je posljednji put bio u programu emisije 'The Repair Shop' u srijedu. Emisija je bila nominirana za dodjelu Nacionalnih televizijskih nagrada, koja je održana iste večeri. Inače The Repair Shop osvojio je nagradu za najbolju dnevnu emisiju na prošlogodišnjem događaju - ali ga je ove godine pobijedio The Chase.

Nakon vijesti da je Blades optužen, BBC je iz današnjeg TV rasporeda BBC One izbacio reprizu epizode David & Jay's Touring Toolshed, u kojoj se Blades pojavljuje s glumcem Sir Davidom Jasonom. A kako piše Daily Mail, BBCMailOnline saznaje da BBC trenutno dodatno vrši izmjene u svojim rasporedima.