u australiji

Posljednje pojavljivanje kralja Charlesa zabrinulo javnost, a sve zbog jednog detalja...

21.10.2024 u 16:33

  • +2

Kralj Charles III i Camilla

Izvor: Profimedia / Autor: Victoria Jones / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bionic
Reading

I najmanja nepravilnost u izgledu ili ponašanju kralja Charlesa sada zabrinjava javnost, no izrazito otečene šake kralja potaknule su mnoge da krenu u samostalno istraživanje stanja kralja

Kralj Charles III. s kraljicom Camillom je otputovao na kraljevsku turneju po Australiji i Samoi na kojoj će biti od 18. do 26. listopada. Šestodnevno putovanje izaziva velik strah građana jer je kralj početkom 2024. godine otkrio da boluje od karcinoma, a onda su stigle i fotografije koje su zaprepastile.

Naime, kralj je fotografiran kako tijekom posjeta upoznaje građane Australije, a svu pozornost na fotografijama privukle su Charlesove šake, odnosno prsti.

Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević/tportal

Kralj Charles je cijeli otečen

Crvene i natečene šake i prsti britanskog kralja izazvale su pravu pomutnju, a pretraživanja na Google-u 'Charlesove kobasice prsti' izrazito su visoka, što upućuje na visok interes javnosti.

Strani mediji izvještavaju da postoje brojne stvari koje mogu uzrokovati oticanje, a stanje se naziva 'edem'.

DOBRO SE ZABAVIO

Kralj Charles poput princa Louisa: U nevjerici se lupio po čelu, a onda su krenule i suze...

Pogledaj galeriju

Edem označava oticanje zbog nakupljanja i zadržavanja tekućine u međustaničnom prostoru te se može razviti u bilo kojem dijel tijela. Simptomi uključuju otečene ruke ili šake, noge ili stopala, no do oticanja može doći i unutar tijela. Osim toga, simptomi uključuju i sjajnu, istegnutu ili crvenu kožu.

Više je uzroka nastanka edema, a kao jedan se navodi nuspojava lijekova, ali i tromboza te nepravilan rad pojedinih organa.