azijska pustolovine

Predstavljanje nove knjige Hrvoja Rupčića 'Putešestvije po Turkestanu: motoristička avantura s Puta svile'

19.06.2024 u 14:40

Bionic
Reading

Zanos nepreglednih stepa, sloboda Kirgistana, surova priroda Tadžikistana, vrhovi perzijskog krova svijeta, Pamira, uzbekistanska drevna naselja, čvorišta i gradovi Puta svile, prelazak pustinje prema Kaspijskom moru, turbulentni Kavkaz, omamljujuća Turska… Dvanaest država, 15 000 kilometara, sve u 38 dana

Kad bi se nagovori za čitanje mogli prevesti na ritam udaraljki, tako bi nekako zvučao poziv na veliko putovanje s Hrvojem Rupčićem, čarobnjakom konga bubnjeva i ništa manje zavodljivim i uspješnim putopisnim pripovjedačem. Ovaj put, nakon zapaženog i rado čitanog putopisa 'U zemlji plemenitih ljudi' (uz hrvatsko, objavljeno je i iransko izdanje), Hrvoje i njegova družica Ivana priredili su novo štivo sa zapisima s njihova putovanja u srce Središnje Azije, krajeve čija su imena država već dovoljna da nas suoče s vlastitim i zapadnjačkim umom omeđenim neznanjem.

Hrvoje zna kako prijeći preko te granice, kako se otvoriti i zbližiti s drugima, kako u sve tamnijoj slici svijeta putovati i vratiti se s osmijehom čiste sreće. Čitatelj, koji zajedno s njim otpusti kvačilo i doda gas, može biti siguran da mu zadovoljstva sigurno neće nedostajati.

O autoru:

Hrvoje Rupčić putopisac sve je veća konkurencija konga bubnjaru i udaraljkašu istoga imena. Nasreću, u njihovom odnosu nema zavisti i prijepora jer posrijedi je ista osoba, rođena 2. ožujka 1970. u Zagrebu. Nakon završetka glazbene škole Drumtech-Latin percussion studios u Londonu Hrvoje počinje svirati s Boškom Petrovićem i postaje član BP Club All Starsa. Godine 1995. osnovao je grupu Cubismo, čiji je vođa i frontman, po čemu je i najpoznatiji; zajedno su dobili čak 27 diskografskih nagrada Porin. Dugogodišnji je stalni član orkestra kazališta Komedija. Dobitnik je sedam nagrada „Status' Hrvatske glazbene unije za najboljeg instrumentalista u jazz i pop/rock kategorijama i nagrade 'Crni mačak' za najboljeg rock instrumentalista 2000. godine. I kad svira i kad se odmara od sviranja Hrvoje i putuje. Svoju dugogodišnju strast prema putovanjima, prirodi i planinarenju, bilježenu kroz dnevničke zapise, pretočio je u svoj prvijenac i 2018. godine izdao knjigu 'Himalajski dnevnik'. Godine 2020. objavio je putopis o iranskoj motociklističkoj avanturi pod nazivom 'U zemlji plemenitih ljudi', koji je objavljen i u Iranu. Godine 2022. godine izdaje i slikovnicu 'Djeca središnje Azije'.

Knjiga 'Putešestvije u Turkestanu' zaokružuje njegove azijske motorističke pustolovine.

sve osim nogometa

Učitavanje...