poslovno carstvo

Rupert Murdoch u problemima: Nastavlja se opaka bitka za nasljedstvo

17.09.2024 u 11:01

Bionic
Reading

Jedan od najvećih medijskih mogula, Rupert Murdoch, umjesto da uživa u novoj ljubavi i braku, mora razmišljati o svom poslovnom carstvu. Ono čemu se nada je da će nakon njegove smrti vođenje njegovog posla otići u ruke njegovog sina Lachlana koji bi trebao slijediti konzervativna stajališta, no na putu mu stoje dvije kćeri i sin, čija su politička uvjerenja bliža centru

Rupert Murdoch, jedan od najvećih medijskih mogula trenutno se bavi podjelom svoje imovine. 93-godišnji Murdoch poznat je po konzervativnim stajalištima koji su od Trumpovog uključivanja u američku politiku samo dobili na moći i važnosti, a sada svoje nasljedstvo želi ostaviti u rukama samo jedne osobe!

Osim što je medijski mogul, Murdoch je i otac četvero djece, no samo jednom sinu vjeruje toliko da mu u ruke želi predati sve što je stvorio u svojoj dugogodišnjoj karijeri.

Ovo su najljepše turske glumice današnjice Izvor: Društvene mreže / Autor: Montaža: Neven Bučević

Naime, riječ je o nasljeđivanju imovine u vrijednosti od 15 milijardi dolara, koja kontrolira Murdochovu medijsku imovinu, uključujući kabelski kanal vijesti Fox News. Osim toga, News Corp je također matična tvrtka novina Times, Sun, New York Post i Wall Street Journal te mnogih drugih naslova koji imaju značajan utjecaj u društvu.

Rupert Murdoch kao svog nasljednika vidi samo jednog sina

Povjerenje Murdocha ima samo sin Lachlan kojem Murdoch pokušava prepustiti svoj glas jer je zabrinut da će ostala djeca, Prudence, Elisabeth i James, pogurati Fox News u liberalnijem smjeru, na navodnu štetu poslovanja.

Murdoch i njegovo četvero djece stigli su u konvojima zamračenih SUV-ova pred zgradu suda u zapuštenom gradu Renu, u Nevadi. Prvi su stigli Prudence, koja je izgleda doletjela iz Australije na saslušanje, James i Elisabeth, koji su bili sa svojim supružnicima, Kathryn Hufschmid i Keithom Tysonom.

Društvene mreže također su vrlo angažirane u suđenje, a ishod kojem se mnogi nadaju uključivao bi svojevrstan kraj medijskog plasiranja konzervativnog pogleda na današnjicu. Sudski susret službeno nosi naziv 'ročište za izvođenje dokaza', ono predstavlja petodnevno suđenje pred sudom sa svjedocima i hrpom dokaza.

Na slučaju koji 93-godišnjaku nosi golem rizik radi čak 79 odvjetnika, a u središtu njihovog rada je tajni dokument koji bi trebao bez imalo sumnje medijsko carstvo Foxa držati podalje od političkog centra.

Općinski kazneni sud

Zna kako se to radi: U chic crnoj kombinaciji Severina stigla na sud

Pogledaj galeriju