STVARI SU MALO JASNIJE

Tko stoji iza rođendanske čestitke upućene princu Harryju koja je iznenadila svijet?

17.09.2024 u 09:16

Bionic
Reading

Kraljevska obitelj već je više puta pokušala vratiti princa Harryja na pravi put, a sada su mu ponovno ponudili pomirenje. Rođendanskom čestitkom pokazali su da još uvijek itekako misle na njega, a ono što se sada čeka je njegov potez, odnosno odgovor na sve

Princ Harry proslavio je 40. rođendan, a ovoga puta taj datum nije propustila ni kraljevska obitelj. Iako je čitava obitelj s njim posvađana, ovoga su mu puta pružili ruku pomirenja i na društvenim mrežama obilježili njegov rođendan.

'Želimo sretan 40. rođendan vojvodi od Sussexa!', stoji na X profilu kraljevske obitelji uz fotografiju princa s rođendanskom tortom.

Izvor: Profimedia / Autor: Liudmyla Chuhunova / Alamy / Alamy / Wavebreak / Petr Štěpánek / Panthermedia / Dzinnik Darius / Panthermedia / Robert Przybysz / Panthermedia / Natalie Hanin / Panthermedia / Profimedia

Čestitke kralja Charlesa, ali posebno one princa Williama i Kate Middleton izazvale su veliko iznenađenje, a mnogi na društvenim mrežama pokrenuli su rasprave što zapravo stoji iza te neočekivane geste.

Kako se ranije govorilo, princ William nema u planu miriti se s mlađim bratom, sve dok Harry ne ponudi ispriku za štetu koju je nanio obitelji onime što je napisao u svojim memoarima. Tada je iznio negativne stavove o Kate Middleton i kraljici Camilli, ali i prozvao Williama da je zaboravio obiteljsku povijest.

William i Harry nedavno su čak bili i na istom sprovodu, no, kako su upućeni rekli, nisu komunicirali.

  • +4
Princ Harry i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Taidgh Barron / Zuma Press / Profimedia

Postoji li šansa za pomirenje princa Williama i princa Harryja?

'Ne mislim da je ova gotovo beznačajna gesta znak početka pomirenja, ali je to neočekivani razvoj događaja. Značajni rođendani često su prilika za preispitivanje vlastitog života. Čini se da je William taj koji preispituje', rekla je Jennie Bond, kraljevska stručnjakinja za strane medije.

I dok su svi iznenađeni, stručnjakinja tvrdi da iza ove geste zapravo stoji Kate Middleton.

  • +2
Kate Middleton i princ William s djecom Izvor: Profimedia / Autor: Will Warr/Kensington Palace / PA Images / Profimedia

Poznato je da su Harry i Kate nekoć bili vrlo bliski, ali i da je princ povrijedio buduću kraljicu nazivajući je hladnom u knjizi. Ipak, zdravstvena situacija navela je Kate na preispitivanje svega, a tako moguće i odnosa s Harryjem.

'Moj osjećaj je da je Catherine pridonijela ovom blagom ublažavanju nepopustljivog stava svog supruga. U filmu koji je snimila o kraju svoje kemoterapije, govori kako joj je rak dao novu perspektivu. Ono što joj je sada očito važnije je obitelj, voljeti i biti voljena. Možda je uvjerila Williama da je život prekratak za ljutnju', tvrdi stručnjakinja.