ANDREA ROTH

Sjećate li se atraktivne plavuše koja je glumila u seriji 'Vatreni dečki'?

30.07.2024 u 06:07

Bionic
Reading

Na Domi TV početkom travnja počela se emitirati serija 'Vatreni dečki', koja je diljem svijeta stekla kultni status, a u njoj je igrala plejada sjajnih glumaca. Kanađanka Andrea Roth glumila je Janet, bivšu suprugu vatrogasnog brigadira Tommyja Gavina (Denisa Learyja)

Osim što glumi glavni lik, Denis Leary je tvorac ove serije koja prije svega prati sudbine vatrogasaca nakon velike tragedije u New Yorku 11. rujna 2001., kada su teroristi napali Svjetski trgovački centar.

Andrea Roth rođena je 30. rujna 1967. u Woodstocku u državi Ontario u Kanadi. Od rane dobi zanimala ju je gluma, a prve korake u tom smjeru ostvarila je u predstavi 'The Miracle Worker' kada je imala jedanaest godina. Prvu ulogu imala je u kanadskom filmu 'The Club' 1994. godine, a slijedila je kanadska serija 'Night Heat'.

Kao da ste na Maldivima: Ovo su najljepše pješčane plaže Hrvatske Izvor: Ostale fotografije / Autor: Neven Bučević

Proslavila ju je serija o njujorškim vatrogascima

Nakon toga se pojavila u brojnim serijama i filmovima: 'The Collector' (2009.), 'War' (2007.), 'Dark Places' (2015.) te u 'Vatrenim dečkima', a ta uloga ju je proslavila. Godine 1992. glumila je uz Sama Henningsa u filmu 'Seed People'.

Otkako se probila u industriji zabave, vodi ispunjen i aktivan život. Godine 2010. dobila je kćer Avu Reese s redateljem Toddom Biermannom, za kojeg se udala 2020. godine. U vinariji Vineland Estates u Ontariju u Kanadi izmijenili su zavjete, a upoznali su se za vrijeme emitiranja serije 'Vatreni dečki'.

Sudeći prema objavama na Instagramu, od početka prikazivanja kultne serije do danas fizički se nije puno promijenila.