samozatajna ljepotica

Tko je Jovana Stojiljković, s kojom Goran Bogdan čeka prvo dijete

17.07.2024 u 14:16

Bionic
Reading

Mnoge je iznenadila i razveselila vijest da je beogradska umjetnica u drugom stanju te da će ona i naš glumac Goran Bogdan postati roditelji. Zaobljeni trbuščić Jovane Stojiljković otkrio je dobro čuvanu tajnu na jednom događanju. Srpkinja koja je ukrotila jednog od najmarkantnijih Hrvata sada je ponovo u fokusu javnosti

Unatoč velikoj traženosti i obožavanosti, Jovana Stojiljković o svom privatnom životu vrlo malo priča. Nije 'sveprisutna' na društvenim mrežama i smatra da se 'može lijepo živjeti i bez objavljivanja fotografija i statusa na internetu'.

'U suštini, moje razmišljanje je takvo da sam prisutna u medijima kada za to imam razlog. Premda sam daleko od toga da bježim, da se skrivam. Bavim se javnim poslom koji jako volim i koji mi je važan podjednako kao i publika za koju sve i radimo. Važno mi je i povjerenje u sugovornika iz medija i tada sam uvijek raspoložena za razgovor. A moja intima nešto je drugo i mislim da za to nema mjesta u javnom eksponiranju', pojasnila je ranije za tportal.

Kao da ste na Maldivima: Ovo su najljepše pješčane plaže Hrvatske Izvor: Ostale fotografije / Autor: Neven Bučević

Jedna je od najpopularnijih srpskih glumica

Jovana je od osme godine pohađala školu glume koju vodi glumac Nenad Nenadović. Završila je Fakultet dramskih umetnosti, a potom i postdiplomski studij u Beogradu. Uz diplomu joj je uručena Nagrada ‘Mata Milošević‘ kao najboljem studentu glume za 2015. godinu. Tijekom uspješne karijere proslavila se brojnim ulogama u filmovima, serijama i predstavama.

Među ostalim je ostvarila uloge u serijama 'Jutro će promeniti sve', 'Južni vetar' i 'Senke nad Balkanom', 'Područje bez signala', ali i filmovima 'Samac u braku', 'Kad ljubav zakasni', 'Panama' (za tu je ulogu dobila nagradu 'Carica Teodora' na niškom filmskom festivalu, kao i nagrade na novosadskom festivalu Cinema city i leskovačkom filmskom festivalu LIFFE), 'Otadžbina', 'Prvaci sveta', 'Jedna noć', 'Tata' i 'Grad'. Za ulogu Dunje u filmu 'Grad' nagrađena je na filmskom festivalu u Sarajevu, na Bašta festu i na Studentskom festivalu Illinois USA.

  • +2
Goran Bogdan i Jovana Stojiljković Izvor: Pixsell / Autor: Armin Durgut/PIXSELL

Prvu filmsku ulogu odigrala je kada je imala 13 godina, a igrala je Sanju u komediji 'Mladi položajnik'. Zadnje što je snimila je film 'Vera' o srpskoj Mata Hari, špijunki iz Leskovca, te film Maje Miloš 'Pukotina u ledu'. Godine 2023. proglašena je najboljom glumicom Festivala filmova jugoistočne Europe.

Imala je vezu s NBA košarkašem

Kad je riječ o njezinom ljubavnom životu, poznato je da je 2017. godine počela romansu s košarkašem Bogdanom Bogdanovićem. Nakon pet mjeseci veze zaručili su se, međutim ubrzo su i raskinuli. Nakon njega, 2019. se doznalo za vezu s našim glumcem. Zbog poslovnih odnosa njihovi su se putevi razišli da bi se potom kraljem 2021. ponovno spojili i od tada uživaju u svojoj idili. Kako su oboje uspješni glumci, logično je da ne mogu izbjeći premijere i crvene tepihe pa su skupa viđeni više puta, ali nikad nisu komentirali svoj odnos. Sada se doznalo da je Jovana u drugom stanju te da ona i Goran čekaju prvo dijete.

  • +3
Jovana Stojiljković Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

'Puna sam ljubavi. I volim govoriti o njoj. (smijeh) Ali u medijima ne volim govoriti o svojoj intimi. Mislim da je to nepotrebno. Za mene nešto toliko veliko i osobno staviti u nekoliko rečenica u intervjuu ili govoriti o tome u javnosti, to mi djeluje nedovoljno i pogrešno. Jednostavno to nisam ja', ispričala nam je Jovana.