petoro djece

Tko su djeca Donalda Trumpa: Miljenica ga je razočarala, a u neke još polaže velike nade

14.07.2024 u 13:13

Bionic
Reading

Donald Trump polaže velike nade u potencijal najmlađeg Barrona, koji nastavlja sa školovanjem, a najviše ga boli što se Ivanka u potpunosti okrenula svom privatnom životu

U burnom privatnom životu obilježeno raznim skandalima i čak tri braka, Donald Trump dobio je petoro djece: sinove Donalda Jr. i Erica te kćer Ivanku s prvom suprugom Ivanom, kćer Tiffany s drugom suprugom Marlom Maples, i sina Barrona s trećom suprugom Melanijom.

Velike nade polagao je u svoju miljenicu Ivanku, koja je svojevremeno obnašala funkciju državne savjetnice, no posljednjih se godina 42-godišnja poduzetnica više okrenula vlastitim poslovnim pothvatima i uživanju u privatnom životu sa suprugom i djecom, nego što je podrška i oslonac ocu.

Prema svemu sudeći, najveći 'plus' od Donalda imaju njegova dva najstarija sina, kojima je već prepustio upravljanje poslovnim carstvom vrijednim milijarde dolara i koje vjerojatno već sada vidi kao adekvatne nasljednike spremne preuzeti biznis na sebe.

Donald Trump Jr.

Prije 44 godine Donald Trump prvi je put postao otac kada mu je tadašnja supruga Ivana rodila sina kojem je nadjenuo svoje ime. Donald Jr. navodno je iznimno vezan za oca te je aktivno uključen u njegove političke kampanje, no zbog nespretnih poteza, poput uspoređivanja bombona Skittles sa sirijskim izbjeglicama, često je središte kontroverzi.

U braku s Vanessom, koji je trajao od 2005. do 2018. godine, dobio je petoro djece: Kai Madison, Donalda Johna III, Tristana Milosa, Spencera Fredericka i Chloe Sophiju.

Ivanka Trump

Trumpova apsolutna mezimica ujedno je i najpoznatija javnosti. Riječ je naravno o Ivanki Trump, rođenoj 30. listopada 1981. godine u New Yorku kao prvo dijete Donalda i Ivane Trump. Brak njenih roditelja trajao je od 1977. do 1992. godine, a razvod je punio stupce medija uslijed javne afere poduzetnika s Marlom Maples, njegovom kasnijom suprugom.

u miamiju

Ne odvaja se od supruga: Ivanka Trump blista uz svog Jareda

Pogledaj galeriju

Upravo je u 42-godišnju Ivanku sve snove o budućnosti i uspješnoj nasljedstvu ogromnog poslovnog carstva polagao Donalda Trump, no ona ga je - razočarala. Nakon što je u njegovom predsjedničkom mandatu bila na funkciji državne savjetnice, sada se povukla iz politike i živi jet set sa suprugom Jaredom Kushnerom.

Ivanka Trump je također poduzetnica i bivši izvršni direktor vlastite modne linije, te je bila uključena u obiteljski biznis, Trump Organization. Osim toga, poznata je po svojoj ulozi u reality showu 'The Apprentice', kojeg je vodio njezin otac.

Sebe u javnosti predstavlja kao odvjetnicu za ženska prava, a zanimljivo je kako je udajom za Jareda Kushnera, s kojim ima troje djece - Arabellu Rose Josepha Fredericka i Theodora Jamesa - promijenila vjeru i postala židovka.

Eric Trump

Treće dijete rođeno u braku Ivane i Donalda Trumpa jest Eric, kojem je danas 40 godina. Od rane dobi pripreman je za preuzimanje poslova u obiteljskom biznisu te se isticao i u političkim kampanjama, no proteklih godina ga načelno rijetko viđamo u javnim pojavljivanjima.

Eric je pohađao Trinity School u New Yorku, a potom je stekao diplomu iz financija i menadžmenta na Sveučilištu Georgetown. Nakon diplomiranja, pridružio se obiteljskom poslu, Trump Organization, gdje je radio na različitim projektima, posebice u razvoju nekretnina. Kao izvršni potpredsjednik, Eric je nadgledao širenje poslovnih aktivnosti, uključujući izgradnju i upravljanje golf terenima i drugim nekretninama.

Osnovao Eric Trump Foundation, organizaciju koja je prikupljala sredstva za St. Jude Children's Research Hospital, instituciju koja se bavi liječenjem i istraživanjem dječjih bolesti. Fondacija je prikupila milijune dolara, iako je bila predmet kontroverzi i istraga zbog načina na koji su se sredstva koristila.

Sa suprugom Larom vjenčao se 2014. i dobio dvoje djece Erica Lukea i kćer Caroline Dorothy.

Tiffany Trump

Tiffany, druga kćer, Donalda Trumpa rođena je u kontroverznom braku s Marlom Maples 13. listopada 1993. u Floridi. Za razliku od svoje polubraće i polusestre, odrasla je daleko od očiju javnosti te stekla diplomu iz sociologije na Sveučilištu Pennsylvania. Nakon toga, pohađala je pravni fakultet na Georgetown University, gdje je diplomirala 2020. godine.

  • +9
Navodna pucnjava na Trumpovu skupu Izvor: Profimedia / Autor: Anna Moneymaker / Getty images / Profimedia

Tiffany je javnosti postala zanimljiva tijekom predsjedničkih kampanja svog oca 2016. i 2020. godine, gdje je povremeno sudjelovala na javnim događajima i u kampanjama. Iako manje politički aktivna od svoje starije braće i sestara, povremeno je izražavala podršku svom ocu na društvenim mrežama.

U jednom trenutku, pokušala je izgraditi karijeru u glazbi, izdavši singl 'Like a Bird' 2011. godine. Iako pjesma nije postigla značajan uspjeh, pokazala je njenu strast prema umjetnosti i zabavi.

U studenom 2022. vjenčala se s bogatim poduzetnikom Michaelom Boulosem na luksuznom obiteljskom imanju Mar-a-Lago.

Barron Trump

Barron Trump najmlađe je dijete Donalda Trumpa i jedino koje ima sa sadašnjom suprugom Melanijom. Rođen je 20. ožujka 2006. godine u New Yorku te je ispisao povijest time što je postao prvo dijete koje je živjelo u Bijeloj kući od vremena Kennedyjeve administracije. U raskošnoj rezidenciji imao je cijeli kad samo za sebe.

Za vrijeme Trumpove predsjedničke kampanje i mandata, Barron je uglavnom bio zaštićen od očiju javnosti, s obzirom na njegovu mladost i potrebu za normalnim djetinjstvom. Mediji su ga povremeno fotografirali, ali njegovi roditelji su nastojali minimizirati njegovu izloženost javnosti.

Zbog iznimne visine koja ga prati od djetinjstva u obitelji je dobio nadimak 'Little Donald'. Nedavno je privukao pozornost svojim velikim uspjehom - proslavom mature na Akademiji Oxbridge.

Šuškalo se kako će se 18-godišnji Barron uključiti u očevu političku kampanju u kojoj cilja na predsjedničku stolicu, no ipak je odlučeno da će se Barron prvo posvetiti obrazovanju.

Tko će naslijediti poslovno carstvo Donalda Trumpa?

Od sve djece, Donald Trump Jr. i Eric Trump imaju najviše uloge unutar Trump Organization, Obojica su izvršni potpredsjednici organizacije i imaju ključne uloge u upravljanju i razvoju različitih projekata. Ivanka Trump je također bila izvršna potpredsjednica prije nego što je preuzela ulogu savjetnice u Bijeloj kući tijekom predsjedništva svog oca.

Donald Jr. i Eric su se posebno istaknuli u upravljanju svakodnevnim operacijama Trump Organization nakon što je njihov otac stupio na dužnost predsjednika SAD-a 2017. godine, kada je Donald Trump morao prekinuti izravno upravljanje tvrtkom zbog mogućeg sukoba interesa. Ivanka se, pak, zajedno sa svojim suprugom Jaredom Kushnerom, fokusirala na političke dužnosti u Washingtonu, D.C., a nakon toga se posvetila privatnom životu.

Dugoročno se velike nade polažu u danas mladog i na obrazovanje fokusiranog Barrona, koji bi se jednog dana mogao priključiti starijoj polubraći u bitnim funkcijama obiteljske kompanije.