Riley Keough

Unuka kralja rock'n'rolla otkrila je pravi uzrok smrti njezine majke Lise Marie Presley

26.09.2024 u 23:13

Bionic
Reading

Lisa Marie Presley preminula je prije dvije godine u dobi od 54 godine, a Riley Keough sada je otkrila što smatra da je doista ubilo njezinu majku

Lisa Marie doživjela je srčani zastoj u svom domu u Calabasasu 12. siječnja 2023. i umrla je kasnije tog dana sa samo 54 godine, a obdukcija je otkrila da je umrla od 'opstrukcije tankog crijeva' nakon nedavne barijatrijske operacije.

Ipak, 35-godišnja američka glumica, inače kći Lise Marie i Dannyja Keougha, otkrila je što misli da je pravi uzrok smrti njezine majke. U novom intervjuu za People rekla da je njezina majka zaista umrla od slomljenog srca, nakon što je njezin brat Benjamin 2020. godine umro od posljedica samoranjavanja u dobi od 27 godina.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

Slomljeno srce

'Moja mama je dala sve od sebe da nađe snage za mene i moje mlađe sestre nakon što je Ben umro, ali znali smo koliko je patila', rekao je 35-godišnji Keough. 'Moja je mama fizički umrla od posljedica operacije, ali svi smo znali da je umrla od slomljenog srca', rekla je.

Riley je nedavno najavila izlazak memoara 'From Here to the Great Unknown' koje je napisala sa svojom majkom prije njezine smrti, a nedavno je bila na n turneji promovirajući projekt koji će ugledati svjetlo dana 8. listopada.

Memoari kao pomoć drugima

Lisa Marie je 2022. godine priznala da se nikada ne bi 'pomaknula' nakon smrti svog sina, a Riley je u svojim memoarima otkrila da su Lisa Marie i ona krenule dalje pomažući drugima. Riley je dodala da je dokumentarni film Nicka Cavea 'One More Time With Feeling' iz 2016. također neizmjerno pomogao, nazvavši ga 'stvarno lijepim prikazom tuge'.

Riley je obećala Lisi Marie da će joj pomoći u pisanju memoara, ali nakon što joj je majka umrla u siječnju 2023., popisala je snimljene snimke svoje majke. Priznala je da je o bratovoj smrti 'bilo nevjerojatno teško pisati, kao i majčina ovisnost. Kao i njezina smrt, naravno.'

Riley ipak priznaje da priča njezine majke nije, 'samo o tuzi.' 'Nadam se da se u izvanrednim okolnostima ljudi povezuju s vrlo ljudskim iskustvom ljubavi, slomljenog srca, gubitka, ovisnosti i obitelji', kaže Keough.

' Moja mama je htjela napisati knjigu u nadi da će netko moći pročitati njezinu priču i povezati se s njom, kako bi znali da nisu sami na svijetu', dodala je. 'Njena nada s ovom knjigom bila je samo ljudska povezanost. Dakle, to je moje', rekla je Keough.