OBARA REKORDE

Uz stroge sigurnosne provjere: Taylor Swift završava europski dio turneje Eras

20.08.2024 u 22:20

Bionic
Reading

Taylor Swift će u utorak završiti europski dio svoje rekordne turneje Eras u Londonu gdje obožavatelji imaju posljednju priliku vidjet njen spektakularan nastup u Europi

Američka kantautorica se prošlog tjedna vratila na stadion Wembley u Londonu - gdje je već u svibnju održala tri koncerta - radi pet nastupa nakon otkazivanja njenih koncerata u Beču gdje su vlasti spriječile planirani teroristički napad.

Neki od 195.000 razočaranih obožavatelja u Beču požurili su kupiti ulaznice za njene nastupe u Londonu na stranicama za preprodaju gdje su se prodavale za deseterostruko veće cijene od prvotnih.

  • +8
Koncert Taylor Swift na londonskom Wembleyju Izvor: Profimedia / Autor: Justin Ng / Avalon / Profimedia

Eras, prva turneja koja je zaradila više od milijardu dolara, uključuje svih 11 studijskih albuma Swift u zasebnim sekcijama. Kritičari su nahvalili njenu izvedbu kao i scenografiju nastupa.

Obožavatelje na Wembleyju dočekale stroge sigurnosne provjere

Iako je britanska policija rekla da nema ničega što bi upućivalo na to da bi događaji u Beču mogli utjecati na nastupe na Wembleyu, na stadionu je prisutno primjetno veliko osiguranje.

'Tay-gating', praksa okupljanja ispred stadiona bez ulaznice, što su tisuće ljudi učinile u Muenchenu prošlog mjeseca, zabranjena je s obzirom na to da vlasti nastoje umanjiti rizike izvan stadiona, koje je teže kontrolirati.

Turneja se u listopadu vraća u Sjedinjene Američke Države, a završava u kanadskom gradu Vancouveru u prosincu.

  • +2
Swifties u Beču Izvor: Profimedia / Autor: ROLAND SCHLAGER / AFP / Profimedia