BITKA traje dalje

Za narušen odnos s obitelji princ Harry danas najviše krivi njih

24.07.2024 u 21:43

Bionic
Reading

Vojvoda od Sussexa u dokumentarcu ITV-a kaže da su pravne bitke protiv tabloida glavni krivac za njegovo pogoršanje odnosa s obitelji

Vojvoda od Sussexa vjeruje da je njegova odlučnost da se suoči s tabloidima na sudu bila glavni razlog pogoršanja njegovog odnosa s obitelji.

Govoreći o svojim pravnim bitkama protiv tabloida, princ Harry je u novom dokumentarcu ITV-a rekao da je njegova odluka da pravdu potraži na sudu doprinijela 'razdoru' s kraljevskom obitelji.

'Da, to je svakako središnji dio toga. Ali, znate, na to je pitanje teško odgovoriti jer sve što kažem o svojoj obitelji rezultira bujicom zlostavljanja od strane medija', izjavio je Harry na pitanje je li njegova odluka o pokretanju sudske bitke presudila dobrom odnosu s obitelji.

'Vrlo sam jasno dao do znanja da je to nešto što treba učiniti. Bilo bi lijepo da takve odluke donosimo kao obitelj. Vjerujem da opet, sa stajališta javne osobe, da su to stvari koje bismo trebali činiti za opće dobro', izjavio je.

Upitan što misli o odluci kraljevske obitelji da se ne bori na način na koji je on to učinio, odgovara: 'Mislim da je sve što se odigralo pokazalo ljudima što je istina. Za mene se misija nastavlja ali izazvala je raskol'.

Harry je dugo očajavao zbog neuspjeha kraljevske obitelji da se suoči s medijima, a ranije je otkrio da mu je njegov otac, kralj Charles, rekao da će to biti 'samoubilačka misija'.

U svojim memoarima, 'Rezerva' (Spare), pisao je o onome što je vidio kao dogovor kraljevske obitelji s medijima kroz navodno curenje informacija, vjerujući da je on kolateralna žrtva. U knjizi je Harry blenuo zbog očevog neuspjeha da se suoči s medijima, pišući da 'isti loši gadovi koji su [Charlesa] prikazali kao klauna' sada 'maltretiraju' njega i njegovu suprugu Meghan Markle.

  • +3
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

U prosincu 2023., nakon što je dobio odštetu u svom slučaju protiv medijske kuće Mirror Group Newspapers, Harry je jasno dao do znanja da osjeća opravdanje za svoje dugotrajne pravne bitke protiv pojedinih britanskih medija.

U spomenutom dokumentarcu Harry je također progovorio o strahovima da je njegova majka, pokojna Diana, princeza od Walesa, možda bila rana žrtva hakiranja telefona.

Princeza Diana Izvor: Profimedia / Autor: Mike Forster/Daily Mail / Shutterstock Editorial / Profimedia