IZNENADILA SVE

Znakovit potez Kolinde Grabar-Kitarović usred utakmice u Parizu

28.07.2024 u 21:13

  • +2

Kolinda Grabar-Kitarović

Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

Bionic
Reading

Večerašnja vaterpolo utakmica Hrvatske i Crne Gore neće ostati upamćena samo po pobjedi Barakuda, već i po gesti bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koja je za naše navijala s pariških tribina

Današnja utakmica Hrvatske i Crne Gore, kojom su i otvorene Igre u toj disciplini, bila je, malo je reći, pod povećalom.

Nakon što je prije desetak dana Vlada Republike Hrvatske uputila dopis Hrvatskom vaterpolskom savezu, u kojem se navodi kako Vlada i dalje ne preporuča hrvatskim vaterpolistima i klubovima igranje na bazenu koji od 2021. nosi naziv po Zoranu Gopčeviću, uz čije se ime veže zloglasni koncentracijski logo Morinj u Crnoj Gori, ne treba čuditi da se pratio svaki potez.

Jakov Kitarović i Kolinda Grabar Kitarović Izvor: Pixsell / Autor: Niviere David/ABACAPRESS.COM/PIX

Utakmica se igrala u Aquatics centru u Parizu, a na tribinama je, među brojnim navijačima, bila i hrvatska delegacija predvođena bivšom predsjednicom Hrvatske, danas članicom Međunarodnog olimpijskog odbora, Kolindom Grabar-Kitarović.

Upravo se ona usred utakmice ustala sa svog mjesta na tribinama i odlučila na gestu koju su uhvatili i snimili fotografi.

Naime, Kolinda se popela do mjesta gdje su bile postavljene hrvatska i crnogorska zastava, te ih je potom zavezala jednu za drugu, pokazavši time da su odnosi s našim susjedima i dalje afirmativni.