U FORMI ŽIVOTA

Ajduković živi san svakog sportaša; nakon impresivnog Baastada, evo i renkinga karijere

22.07.2024 u 10:28

Bionic
Reading

Mladi hrvatski tenisač izborio je polufinale ATP turnira u Baastadu, gdje je pružio vrlo dobar otpor velikom Rafaelu Nadalu. Sada je napredovao za 20 mjesta na ATP ljestvici te došao do najboljeg renkinga karijere

Duje Ajduković odigrao je turnir karijere u Baastadu, gdje je prvi puta izborio polufinale na ATP Touru, a sada je zbog toga nagrađen i najboljim renkingom karijere.

Mladi hrvatski tenisač skočio je na 110. poziciju, što je napredak za 20 pozicija u odnosu na prošli tjedan i pet pozicija u odnosu na dosadašnji najbolji renking karijere. Jedini hrvatski igrač u prvih 100 i dalje je Borna Ćorić koji je ostao na 84. mjestu.

Podsjetimo, Ajduković je u Baastadu u polufinalu izgubio od legendarnog Rafaela Nadala (4:6, 6:3, 6:4) kome je pružio vrlo dobar otpor. Među četiri najbolja plasirao se kao kvalifikant.

U prvih 10 jedina promjena se dogodila na osmoj i devetoj poziciji, Andrej Rubljov, koji je prvi nositelj ovotjednog turnira u Umagu, nakon što nije uspio obraniti naslov u Baastadu pao je za jedno mjesto, preskočio ga je Casper Ruud.

Na vrhu je i dalje Jannik Sinner ispred Novaka Đokovića i Carlosa Alcaraza.