GENIJALNO RJEŠENJE

Ameri ne vjeruju, vi pogledajte: Kobejev asist godine?

14.12.2013 u 20:07

Bionic
Reading

Tijekom dvoboja Lakersa i Oklahome u NBA ligi Kobe Bryant je izveo iznimno snalažljivu i maksimalno učinkovitu asistenciju za koš. Desetu od njegovih 13 te večeri. Američki komentatori ne vjeruju da je to učinio namjerno

Kobe se spustio po lijevoj strani i ostao licem okrenut košu i pred njim je bilo previše igrača da bi išao sam rješavati akciju. No, dok je bio u zraku braniči su se repozicionirali i Kobe je jednom od njih (Sergu Ibaki) od stražnjice dodao suigraču.

Biljarskom je točnošću uspio odabrati kut i snagu ovog karamboličnog dodavanja i Jordanu Hillu nije ostao pretežak zadatak. Lagano zakucavanje bila je stvar rutine. Bryant idealno za Jordana:)


Inače, Kobe je te večeri u 23 minute upisao 13 dodavanja da je istodobno samo šest puta pucao na koš. Razigravao je i Oklahoma je slavila s uvjerljivih 122:97. Nekada on voli dodavati u porazima i onda se zagrijati za šuterske dionice. Iza njega je dulji odmor izazvan ozljedom i uskoro će biti još korisniji za Lakerse. Hill je zabio ukupno šest koševa (Bryant samo četiri), dok je Ibaka među pobjednicima zabio 19 uz 10 skokova.