kvalifikacije za wimbledon

Antonia Ružić i Tena Lukas prošle, Petra Marčinko i Jana Fett nisu uspjele

25.06.2024 u 16:32

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica, 21-godišnja Antonia Ružić plasirala se u 2. kolo kvalifikacija za nastup na najvećem svjetskom turniru Wimbledonu nakon što je 6-3, 6-1 nadigrala Amerikanku Louise Chirico

Sljedeća suparnica Ružić bit će bolja iz ogleda Srpkinje Olge Danilović i Talijanke Lucrezije Stefanini.

Nažalost, 18-godišnja Petra Marčinko nastup je završila već u 1. kolu kvalifikacija, nju je 6-2, 6-2 svladala Britanka Hannah Klugman.

Ranije u utorak je u dvoboju dviju hrvatskih tenisačica Lea Bošković je svladala Luciju Ćirić-Bagarić 6-3, 6-4. Sljedeća suparnica 24-godišnje Bošković bit će iskusna Aleksandra Sasnovič.

Hrvatska tenisačica Tena Lukas, 224. igračica na svijetu, ostvarila je pobjedu u 1. kolu kvalifikacija Wimbledona, nakon više od tri sata igre svladala je domaću predstavnicu Katy Dunne.

Lukas je od 331. tenisačice s WTA ljestvice bila bolja 6-7(6), 6-4, 7-6(8) te je izborila drugo kolo u kojem će igrati protiv Mađarice Panne Udvardy, 30. nositeljice, koja je bila bolja od Slovenke Dalile Jakupović 6-3, 6-4.

U drugom setu Lukas je do breaka došla kod 4-4, dok je prednost u trećoj dionici stvorila odmah na startu. U odlučujućem setu je vodila 5-3, te je kod 5-4 servirala za pobjedu, ali je propustila jednu meč-loptu. Potom je bila u izgubljenoj situaciji tie-breaka trećeg seta budući je gubila 5-8. Međutim, završnicu je Lukas odigrala bez pogreške, dobila je pet poena u nizu i proslavila pobjedu.

Hrvatska tenisačica Jana Fett, trenutačno 117. igračica na svijetu i 19. nositeljica kvalifikacija u Wimbledonu, poražena je odmah na startu borbe za ulazak u glavni turnir.

Nakon samo 71 minute igre 6-3, 6-1 bolja je od Fett bila australska tenisačica Talia Gibson, 178. igračica s WTA ljestvice. Meč je odmah krenuo 3-0 za Gibson nakon čega je Fett uspostavila ravnotežu, ali nije uspjela spasiti gubitak prve dionice.

U drugom setu se nastavila dominacija Gibson koja je izgubila samo jedan gem i lakoćom prošla u drugo kolo kvalifikacija.