gradi se mauzolej

Argentinski sud odobrio da se iskopaju posmrtni ostaci Diega Maradone

02.10.2024 u 12:28

Bionic
Reading

Djeca Diega Maradone zatražila su ekshumaciju kako bi se omogućilo obožavateljima da odaju počast legendi nogometa u mauzoleju koji će se zvati 'Memorial M10'

Argentinski sud je odobrio ekshumaciju Diega Maradone kako bi se njegovi posmrtni ostaci premjestili u budući mauzolej u samom centru Buenos Airesa.

Djeca Diega Maradone zatražila su ekshumaciju kako bi se omogućilo obožavateljima da odaju počast legendi nogometa u memorijalnom prostoru koji će se zvati 'Memorial M10'.

Premještanje Maradoninih posmrtnih ostataka planira se za 2025. godinu, po završetku izgradnje mauzoleja koji će se nalaziti u dijelu Buenos Airesa poznatom kao Puerto Madero, umjesto njegovog trenutnog počivališta na privatnom groblju u Bella Visti​.

Odluka o ekshumaciji dolazi uoči početka suđenja medicinskom osoblju optuženom za nemar u liječenju Maradone neposredno prije njegove smrti 2020. godine​. Podsjetimo, Maradona je preminuo 25. studenoga 2020. godine u 61. godini nakon što je pretrpio kardiorespiratorni zastoj u svojoj kući u kojoj se oporavljao poslije operacije na mozgu.