ovo nismo očekivali

Bara tvrdi da je Olmo nakon prelaska u Barcelonu nazvao Mamića: Zdravko se rasplakao...

16.09.2024 u 21:51

Bionic
Reading

Dani Olmo, nakon što je ovog ljeta potpisao ugovor s Barcelonom, prisjetio se Zdravka Mamića, kako je otkrio njegov menadžer Andy Bara.

Andy Bara u intervjuu za Podcast Inkubator podijelio je detalje o odnosu sa Zdravkom Mamićem:

'Kad bih rekao nešto loše o Zdravku, to bi bila laž. Ljudi koji me poznaju znali bi da lažem, a ja to sigurno neću. Zdravko je definitivno imao velik utjecaj na moju menadžersku karijeru i pomogao mi je na samim počecima. Doveo je Olma u Dinamo, a da nije bilo Mamića, vjerojatno ne bi bilo ni Olma. Čvrste temelje Dinama postavio je Zdravko, i to mu nitko ne može osporiti.'

Bara je istaknuo da ne ulazi u sudske procese vezane uz Mamića, ali se osvrnuo na njegov menadžerski utjecaj:

'Kad govorimo o menadžerskom poslu, dovođenju i prodaji igrača, Mamić mi može biti samo uzor. Zoran Mamić također je dokazao da je dobar trener, što je pokazao u Dinamu i Saudijskoj Arabiji, a stigao je i do finala Svjetskog klupskog prvenstva.'

Otkrio je i emotivan trenutak kada je Olmo nazvao Zdravka nakon potpisa za Barcelonu:

'Olmo ga je nazvao i rekao mu da mu se zahvaljuje, jer bez Mamića vjerojatno ne bi bilo ni njega. Zdravko je bio jako dirnut, čak je počeo plakati. Dok sam živ, bit ću zahvalan Mamiću i to mu nikad neću zaboraviti', zaključio je Bara.

Dani Olmo, koji je karijeru započeo u nogometnoj školi Barcelone, 2014. godine odlučio je preći u Dinamo, gdje je izgradio svoj put u seniorskom nogometu i postao poznat na europskom tržištu. Nakon šest godina u Dinamu, 2020. godine potpisao je za RB Leipzig, a dugo se šuškalo o njegovom povratku u Barcelonu, koji se ovog ljeta napokon ostvario. Potpisao je šestogodišnji ugovor s katalonskim klubom nakon sjajnih nastupa na Europskom prvenstvu.