vaterpolo

Pogledajte kako su 'barkude' boljim izvođenjem peteraca 'potopile' Mađare

30.06.2024 u 22:12

Bionic
Reading

Hrvatski vaterpolisti u pripremnoj su prijateljskoj utakmici pred nastup na Olimpijskim igrama u Parizu na bazenu Mladosti uz Savu svladali Mađarsku 16-15 (4-1, 3-3, 2-3, 3-5; 4-3) boljim izvođenjem peteraca

Loren Fatović s pet i Konstantin Harkov s četiri gola predvodili su Hrvatsku, dok je Krisztian Manhercz bio strijelac četiri gola za Mađarsku.

Hrvatska je mnogo bolje otvorila susret, u drugoj četvrtini vodila i 6-1, no uslijedio je veliki pad pa je Mađarska smanjila na 7-6 pred kraj trećeg dijela.

U posljednjoj četvrtini Mađarska je uspjela i poravnati na 10-10, a iako niti u jednom trenutku nije i povela golom u zadnjoj sekundi je izborila peterce.

  • +9
Hrvatska - Mađarska, vaterpolo, 30.6.2024. Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic

Prilikom izvođenja peteraca hrvatski golman Bijač je u petoj seriji zaustavio udarac Vigvarija da bi Žuvela potom donio pobjedu Hrvatskoj.

'U ovoj utakmici jasno da nije bitan rezultat. To sam rekao i igračima prije početka, ali jasno da je ipak bilo bitno pokazati karakter. Nije da ova pobjeda sada nešto nosi, ali igrali smo doma i uvijek je lijepo pobijediti. Generalno je to jako dobro izgledalo u fazi u kojoj jesmo, još umorni, ‘tvrdi’, premoreni. Vidi se da ta lopta još ‘ne ide’, posebno s igračem više, onako kako treba, makar je bilo i sjajnih akcija. U prve dvije četvrtine, dok je bilo malo više koncentracije, obrana je bila izvanredna. Kasnije smo malo pali, čak i opterećeni brojem osobnih pogrešaka. Po meni fenomenalna provjera i vrlo sam zadovoljan', kazao je nakon utakmice Ivica Tucak, izbornik hrvatske reprezentacije.

Hrvatska - Mađarska, vaterpolo, 30.6.2024. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MAXSport / Croatel

Hrvatska će sljedećeg tjedna igrati na turniru na Sardiniji gdje ju uz domaćina Italiju očekuju još Španjolska i Grčka.

Ivica Tucak izjave 30.6.2024. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MAXSport / Croatel
Luka Bukić izjave 30.6.2024. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MAXSport / Croatel