ISKReN JE

Bernardo bez zadrške uoči Hrvatske: 'Potpuno ludo, za to nema objašnjenja'

05.09.2024 u 11:33

Bionic
Reading

Bernardo Silva se posebno osvrnuo na gusti raspored utakmica, što je tema o kojoj igrači pričaju sve više i više

Hrvatska u četvrtak u Lisabonu igra svoju prvu utakmicu nakon Eura, a istovremeno i otvara svoju kampanju u UEFA-inoj Ligi nacija.

Suparnik će biti Portugal, a susret je najavio jedan od najboljih domaćih igrača, veznjak Manchester Cityja Bernardo Silva. Pritom se posebno osvrnuo na gusti raspored utakmica, što je tema o kojoj igrači pričaju sve više i više.

'Raspored je potpuno sulud'

S razlogom, tvrdi Silva:

'Kad se igrači žale, ljudi kažu da se ne možemo žaliti na život kakav imamo, i to je svakako istina. Živimo san i volimo ono što radimo, ali tu je i pitanje sve većeg broja utakmica. Raspored je potpuno lud, za to nema objašnjenja.

'Baš smo danas saznali da ćemo između utakmice protiv Arsenala u Ligi prvaka i utakmice protiv Watforda u Liga kupu imati samo jedan dan odmora. Ako ne ispadnemo, igrat ćemo svaka tri dana još devet mjeseci. Mislim da je pritisak na igračima potpuno apsurdan", rekao je.

'Količina utakmica je ogromna'

'Više je utakmica u Ligi nacija, još dvije u grupnoj fazi Lige prvaka, ako se ne kvalificirate izravno u osminu finala, morate odigrati još dvije utakmice playoffa. Tu je i Svjetsko klupsko prvenstvo krajem godine.'

'Nije lako, pogotovo onima koji žive u inozemstvu. Vrlo malo vremena provodim s obitelji i prijateljima. To je dio mog posla, ali količina utakmica je ogromna', zaključio je.