Paula Badosa

Bila je druga tenisačica svijeta, a liječnici su rekli da prekine karijeru; nije ih poslušala

22.08.2024 u 17:32

Bionic
Reading

Sjajna španjolska tenisačica Paula Badosa (26), koja je sredinom 2022. godine bila druga igračica WTA ljestvice, otkrila je kako su joj liječnici savjetovali da završi karijeru zbog zdravstvenih razloga

Paula Badosa (26) je do niza teških ozljeda koje su je sasjekle 2022. godine bila druga tenisačica svijeta i te je osvojila četiri WTA titule.

No, karijeru su joj u posljednjih godinu i pol dana ugrozile teške ozljede. Pokušala je nastupiti na Roland Garrosu nakon ozljede prepona, ali je u Parizu doživjela još veći problem zbog teške ozljede leđa te je morala odustati.

Sada je Španjolka iskreno progovorila o tome koliko su joj teške ozljede postale problem, otkrivši da su joj svakodnevno trebale injekcije protiv bolova i 'blokade', samo kako bi mogla normalno funkcionirati.

'Liječnici su mi savjetovali da prekinem karijeru jer sam više od godinu dana bila izvan terena. Ako ne mogu igrati na najvišem nivou, neću se ni baviti tenisom. Rekli su mi da je jedino rješenje da prestanem', kazala je Badosa u razgovoru za španjolske medije te zaključila:

'Odbila sam sve njihove prijedloge...'

Da, savjete liječnika nije poslušala i gle čuda - ove godine joj ide poprilično dobro. Vratila se u TOP 30 najboljih tenisačica svijeta, sad je na 27. mjestu WTA ljestvice, a veliku podršku ima i od svog dečka, Stefanosa Tsitsipasa.

Najveći uspjeh nakon niza teških ozljeda Paula Badosa je ostvarila osvajanjem WTA 500 turnira u Washingtonu, a prošlog je tjedna na Cincinnati Openu stigla do polufinala.

Pa ipak, priznala je da još uvijek svakodnevno prolazi kroz teške bolove zbog kojih i dalje razmišlja o savjetu liječnika... Kojeg je odbila...