PROMIJENIO KLUB

Bio je dragulj Hajduka, a sad poručuje: Želim se nametnuti Guardioli i Daliću

21.09.2024 u 16:42

Bionic
Reading

Ante Palaversa, 24-godišnji hrvatski veznjak, ovog ljeta stigao je u škotski Aberdeen. Palaversa je potpisao ugovor na godinu dana s opcijom produljenja na još dvije godine.

Podsjetimo, Palaversa je bio veliki talent splitskog Hajduka i 2019. godine ga je Pep Guardiola doveo u Manchester City za šest i pol milijuna eura.

Za City nikad nije zaigrao, Englezi su ga slali na posudbe u Oostende, Kortrijk i Getafe. City ga se riješio prije dvije godine, otišao je u Troyes, ali je tamo u dvije sezone skupio samo devet nastupa.

Ove sezone je upisao dva nastupa za novi klub, a sada je dao intervju za Daily Record.

'Kada sam potpisao za City, znao sam da hoću doći tamo i biti dobar. Ipak, nije uspjelo, ali u budućnosti želim igrati za njih i nametnuti se, uvijek taj san imam u glavi. Nadam se da ću u Aberdeenu igrati što bolje i pomoći momčadi da ostvare zadane ciljeve', rekao je Palaversa.

Nastupao je za mladu hrvatsku reprezentaciju, a želja mu je nametnuti se Zlatku Daliću i izboriti poziv u A reprezentaciju.

'Ako ovako nastavimo igrati, to mi sigurno može pomoći da dođem do reprezentacije. Igramo sjajno kao momčad i to će utjecati na to da individualci idu prema naprijed. Puno sam naučio u prethodnih pet godina u Belgiji, Španjolskoj i Francuskoj.'