UOčI GORICE

Bišćan o Europi i SuperSport HNL-u: Zna se što je važnije

04.08.2023 u 16:41

Bionic
Reading

Putovanje na drugi kontinent, različite vremenske zone, igranje na umjetnoj travi... To je tek dio stavki unutar gustoga Dinamova rasporeda u kojem su se, nakon dugog puta u Kazahstan, smjestila samo dva puna dana bez novih utakmica.

Sljedeće iskušenje maksimirsku momčad očekuje već u subotu, 5. kolovoza, kad joj u goste dolazi Gorica u ogledu 3. kola SuperSport HNL-a. Dvoboj je predviđen u 21 sat (MAXSport 1, MAXTV).

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

– Dugo smo putovali, kasno smo se vratili ili bolje reći – rano ujutro... No, bitno je da nismo imali ozbiljnijih problema s ozljedama već samo neka sitna istegnuća kakva se mogu dogoditi nakon ovakvih utakmica na umjetnoj travi. Sigurno je da je umor još uvijek prisutan, ali okrećemo se novoj utakmici, moramo napraviti sve da je dočekamo što je moguće svježiji i spremniji. Neki igrači su se odmorili pa će oni sigurno početi utakmicu. Nadam se da ćemo biti u najmanju ruku na istoj fizičkoj razini kao nedavno u Puli i u tom bi slučaju naša kvaliteta trebala biti dovoljna da bismo pobijedili – istaknuo je Dinamov trener Igor Bišćan.

Istra 1961 - Dinamo 0:3, 2. kolo, 2023/24. (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: croatel/tportal

Što je treneru u ovakvom trenutku zahtjevnije – pripremati momčad u fizičkom ili psihološkom smislu? S jedne strane igrači su umorni nakon napornog puta usred gustog rasporeda, a s druge strane potrebno je držati fokus na prvoj sljedećoj utakmici, dakle prvenstvenom dvoboju protiv Gorice, iako misli zasigurno skreću prema skorašnjim ogledima 3. pretkola Lige prvaka protiv grčkog AEK-a.

– Moramo ići utakmicu po utakmicu jer oba su natjecanja bitna. Europa je u ovoj fazi sezone najvažnija, ali ono što se događa u domaćem prvenstvu utječe na atmosferu pa je i to također bitno. Spremamo se za Goricu, nekako pokušavamo dozirati opterećenja tako da dočekamo AEK u što boljem stanju. Nadam se da će tako i biti, da će u utakmici protiv Gorice sve proći onako kako i priželjkujemo, ali za to ćemo se trebati pomučiti jer nema jednostavnih ni laganih utakmica.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Koliko je momčad Gorice sad drukčija u odnosu na prošlu sezonu?

– Neki igrači više nisu tu, ali mogu reći da Gorica izgleda slično kao pred kraj prošle sezone, a to znači da je kompetitivna, disciplinirana, posložena, posebno u defenzivnom bloku, da je radna i odgovorna momčad i sigurno je da nam neće biti nimalo lako. Ali, vjerujemo u svoju kvalitetu – zaključio je trener Bišćan.

Maksimirski je strateg pritom dodao da za dvoboj protiv Gorice neće konkurirati ozlijeđeni Fran Topić, a pod upitnikom je i nastup Marka Bulata koji također nekoliko dana nije trenirao.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore