AMER GOJAK

Bivši igrač Dinama sve bliži povratku u HNL, slobodan je igrač

27.08.2024 u 20:35

Bionic
Reading

Amer Gojak, bivši igrač Dinama i reprezentativac Bosne i Hercegovine, nalazi se pred mogućim povratkom u hrvatski nogomet nakon što je isposlovao raskid ugovora s mađarskim prvakom Ferencvarosom.

Prema informacijama, nekoliko hrvatskih klubova zainteresirano je za njegov angažman, a s obzirom na to da je sada slobodan igrač, razgovori bi mogli postati konkretniji prije završetka prijelaznog roka 5. rujna, javlja Gol.hr.

Gojak, ofenzivni vezni, je prije dvije godine napustio Dinamo i pridružio se Ferencvarosu, gdje je u početku bio važan igrač. Međutim, prošle jeseni situacija se promijenila, a Gojak je sve rjeđe bio u momčadi, unatoč tome što su treneri hvalili njegov rad na treninzima.

Problemi su kulminirali ovog ljeta kada mu je, nakon povratka s priprema, rečeno da više nije u planovima kluba, iako su u početku tražili odštetu za njegov odlazak.

Iako je zadnji put bio starter u prosincu prošle godine, a u 2024. nije odigrao niti jednu minutu, Gojak je odlučan u namjeri da se vrati na prijašnju razinu. Njegova karijera u Dinamu bila je uspješna, s 207 odigranih utakmica i 20 postignutih golova, uključujući ključan gol protiv Rosenborga 2019. godine, koji je Dinamu donio plasman u skupinu Lige prvaka. S obzirom na te rezultate, povratak u Hrvatsku mogao bi biti idealna prilika za revitalizaciju njegove karijere.

Standings provided by Sofascore